Salvinia

De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we u dan aan wal.

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken van waar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en verder naar achteren diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voor in het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.

In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje.
De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed.
Het derde bed in de 3-persoonshutten is alleen geschikt voor kinderen.
Ook zijn er zeven 1-persoons-hutten.
De 2-persoonshutten op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek.
De B-hut is een fractie kleiner dan de standaard 2-persoonshut.

De oppervlaktes van de hutten zijn ongeveer:
1-persoonshut Promenadedek 6,7 m2
2-persoonshut Promenadedek type B 11,1 m2
2-persoonshut Promenadedek 9,1 m2
3-persoonshut Promenadedek 11 m2
1-persoonshut Hoofddek 6,5 m2
2-persoonshut hoofddek 8,9m2
2-persoonshut Hoofddek type B 8,5 m2
3-persoonshut Hoofddek 9,1 m2

Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. U bepaalt zelf wanneer, want er is geen eindtijd. In de loop van de ochtend verandert het buffet naar een lunchbuffet. Het diner serveren we aan tafel.

GRATIS WiFi (beperkte ontvangst) in het restaurant, lounge en hal. Eigenaar van het m.p.s. Salvinia en uitvoerder van de reizen met dit schip is Salvinia B.V. - Papendrecht.