home > Over de Rijn en Moezel naar Cochem > reisomschrijving
Reisomschrijving Beschikbaarheid en prijzen

Over de Rijn en Moezel naar Cochem (6 dgn.)


Van de indrukwekkende Keulse Dom tot de burcht Thurant in Alken of de Reichsburg in Cochem, u geniet volop van de mooiste bouwwerken in het prachtige Duitse landschap. En natuurlijk is er voor de wijnliefhebber ook van alles te zien en te proeven. U komt vol prachtige indrukken weer terug in Nederland!

Maandag: Arnhem - Düsseldorf

Om 09.30 uur laten we Arnhem achter ons en naderen al snel de Duitse grens. Op de eerste dag van deze bijzondere reis varen we naar Düsseldorf.

Dinsdag: Düsseldorf - Bonn - Andernach

Al vroeg varen we weg uit Düsseldorf. Bij Keulen passeren we de grootste kathedraal van Duitsland. De 157 meter hoge torens zijn reeds van ver te zien. Na de lunch meren wij af in Bonn, de geboortestad van Beethoven. U heeft tot het einde van de middag de tijd om de stad te bezichtigen. Tijdens de reis naar Andernach verrijzen de uitlopers van het machtige Siebengebirge aan de horizon. Voordat wij in Andernach arriveren kunt u nog meedoen aan een gezellige bingoavond.

Woensdag: Andernach - Cochem/Alken

Wij zijn al voor het ontbijt vertrokken en na het ronden van de ´Deutsche Eck´ zien we het Moezeldal. Na de drukte op de Rijn wordt u in het prachtige Moezeldal als het ware overvallen door een serene rust. De steile, met wijngaarden bedekte, hellingen aan weerszijden van de rivier zorgen voor een onvergetelijke dag. In Cochem heeft u vanaf de hoog gelegen ´Reichsburg´ een prachtig uitzicht over het rivierdal. Cochem is een toeristenplaats bij uitstek en in het drukke centrum is dan ook van alles te beleven. De Salvinia vaart aan het begin van de avond naar het liefelijke plaatsje Alken. Onderweg geniet u van het heerlijke Captains Dinner. De Azolla overnacht in Cochem.

Donderdag: Cochem/Alken - Remagen

In Alken domineert de burcht ´Thurant´ aan stuurboordzijde het schitterende panorama. Een bezoek aan de 300 jaar oude gewelven wijnkelder en de beeldschone St. Michaelskapel zijn zeker de moeite waard. ´s Middags kunt u vanuit Alken deelnemen aan een interessante busexcursie(*) door de omgeving. Het schip vaart ondertussen verder naar het aan de Rijn gelegen stadje Remagen. De ´Apollinariskirche´ boven het stadje is ontworpen door dezelfde architect als die van de Keulse Dom. De prachtige villa´s langs de Rijn geven Remagen een voorname aanblik. In Remagen komen de passagiers die hebben deelgenomen aan de excursie weer aan boord.

Vrijdag: Remagen - Keulen - Wesel

Al vroeg in de ochtend komen we in Keulen aan. U heeft ruim de tijd om de bekende kathedraal te bezoeken of een wandeling te maken door de nabijgelegen ´Altstadt´. Na de lunch varen we verder naar het noorden. Vandaag overnachten we in het Duitse plaatsje Wesel.

Zaterdag: Wesel - Emmerich - Arnhem

Voordat wij de grens met Nederland over varen maken we nog een korte stop in Emmerich. Hier heeft u nog de gelegenheid om het centrum te verkennen. In deze plaats vindt u niet ver van het schip een leuke winkelpromenade. Om 12.00 uur vertrekken wij naar Arnhem waar wij om 14.00 uur weer afscheid van u nemen.

De reis wordt uitgevoerd door: Salvinia en Azolla

Bekijk beschikbaarheid en prijzen >>

Prijzen en boeken

Bekijk beschikbaarheid >>
v.a.
€485,-

Foto's

 
Slideshow >>

Vaarroute 6 daagse cruise Over de Rijn en Moezel naar Cochem

 

Bij deze cruise bieden wij u:

  • Welkomstdrankje
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén avond met livemuziek
  • Captains Dinner