home > Voorjaarscruise Nederlandse Rivieren > reisomschrijving
Reisomschrijving Beschikbaarheid en prijzen

Voorjaarscruise Nederlandse Rivieren (7 dgn.)


Nieuw dit jaar is deze voorjaars- en tevens paascruise. Het voorjaar is een prachtig seizoen om door Nederland te reizen. Alle bloemen en planten laten hun pracht weer zien na de winter. Dordrecht, Rotterdam, Kinderdijk, Amsterdam zijn enkele van de plaatsen die wij aan doen tijdens deze reis. Ook bieden wij u de mogelijkheid om een excursie aan boord te boeken naar de Keukenhof.

Donderdag 5 April: Arnhem - Grave

Om 09.30 uur vertrekt de Statendam vanuit Arnhem en vaart over de Waal via het Maas-Waalkanaal en de Maas naar Grave waar we na de lunch zullen aanleggen. De oude vestingstad Grave is een uniek stukje oud Nederland en een stadswandeling met een plaatselijke stadsgids is dan ook een openbaring van Nederlandse geschiedenis. De eerste dag van deze reis wordt afgesloten met een gezellige avond met muziek.

Vrijdag 6 April: Grave - Heusden - Gorinchem

Tijdens de "vroege vogels koffie" vertrekken voor een oer Hollandse landschapstocht naar Heusden. Wederom een stadje met een grote historie en heerlijk om doorheen te wandelen. Tijdens de lunch zetten we onze tocht voort over de Maas om uiteindelijk 'Gorcum' te bereiken, de plaats die als vesting een belangrijke plaats innam in de Hollandse Waterlinie. In de oude stadswallen en verdedigingswerken, havens en pakhuizen is het rijke verleden van wat we nu als Gorinchem schrijven, nog overal zichtbaar.

Zaterdag 7 April: Gorinchem - Dordrecht - Rotterdam

Tijdens het ontbijt vertrekken we naar de grote oude handelsstad Dordrecht. De historische binnenstad van Dordrecht ligt verscholen tussen machtige rivieren. In de ruim 1000 monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied. De grootste groene trekpleister ligt op Dordts grondgebied: de Hollandse Biesbosch. Een van de hoogtepunten van deze reis is wanneer de Statendam na het diner, via de Oude Maas, Spijkenisse en de Nieuwe Maas naar Rotterdam vaart. Onderweg ervaart u hoe groot het Rotterdamse havengebied is. Als het donker wordt krijgt u een uniek uitzicht op de geweldige verlichting van de havens en de skyline van Rotterdam.

Zondag 8 April: Rotterdam - Kinderdijk- Amsterdam

Deze ochtend blijven we in Rotterdam waarna we koers zetten naar het volgende stukje Holland, de molens van Kinderdijk. Hier maken we een korte stop voor een eventueel bezoek aan de molens. Later in de middag varen we naar onze hoofdstad: Amsterdam.

Maandag 9 april: Amsterdam

U heeft vandaag de gehele dag de tijd om Amsterdam te bezichtigen of om lekker te gaan shoppen. Een grachtenrondvaart is in de reissom inbegrepen. De rondvaart begint en eindigt nabij het schip. Na terugkomst heeft u nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan een van de vele musea die de stad rijk is. Na het diner is er de gelegenheid voor een stadswandeling.

Dinsdag 10 April: Amsterdam - Wijk bij Duurstede

Na het ontbijt vertrekken wij voor een vaartocht over het Amsterdam-Rijnkanaal naar Wijk bij Duurstede, wederom zo'n gezellige historische stad die voor elk wat wils bied. Als excursie is er de mogelijkheid om 's ochtends met de bus naar de Keukenhof te gaan, Nederlands grootste bloemententoonstelling, waarna we 's middags in Wijk bij Duurstede weer aan boord gaan van de Statendam.

Woensdag 11 April: Wijk bij Duurstede - Arnhem

Na een enerverende week Nederland zetten we over de Nederrijn weer koers naar Arnhem waar we na een warme lunch afscheid van u nemen.

De reis wordt uitgevoerd door:

Bekijk beschikbaarheid en prijzen >>

Prijzen en boeken

Bekijk beschikbaarheid >>
v.a.
€,-

Foto's

 
Slideshow >>

Vaarroute 7 daagse cruise Voorjaarscruise Nederlandse Rivieren

 

Bij deze cruise bieden wij u:

  • Welkomstdrankje
  • Gratis rondvaart door Amsterdam !
  • Meerdere excursie mogelijkheden (niet inclusief)
  • Captains-Dinner
  • Een avond met levende muziek