Van Passau naar Wenen en Arnhem Nieuw

Of men het nu over de Donau of over de Rijn heeft, beide rivieren zijn een begrip. Niet alleen door de lengte, maar vooral door het prachtige natuurschoon en de interessante aanlegplaatsen langs deze twee levensaders van Europa. De rivieren worden door het Main-Donaukanaal en de smalle rivier de Main met elkaar verbonden. Op de eerste dag reist u per touringcar naar Zuid-Duitsland waar u dineert en overnacht in een viersterrenhotel. De tweede dag is het nog maar enkele uren rijden naar Passau (Lindau) waar u vóór de lunch welkom wordt geheten aan boord van de Rembrandt van Rijn.

Dinsdag 11 augustus: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)

We vertrekken om 09.00 uur vanuit Arnhem. Indien gewenst kunnen wij een hotel voor u reserveren in Arnhem, zodat u zeker weet dat u op tijd bent. Onderweg naar het hotel in Zuid-Duitsland maken we een stop in het plaatsje Wirges voor de lunch. Ook zorgen we onderweg enkele malen voor een kopje koffie. Het diner gebruikt u in het hotel.

Woensdag 12 augustus: Zuid-Duitsland - bustransfer Passau (Lindau) – Wenen

Na op uw gemak te hebben genoten van een heerlijk ontbijt staan de bussen weer klaar. Het is een korte rit naar Passau (Lindau) waar u voor de lunch word verwelkomd door de bemanning van de Rembrandt van Rijn. Na de inscheping maken we de trossen los en varen we via een prachtige route onder andere door de Wachau naar de wereldberoemde cultuuren muziekstad Wenen. Vanaf het zonnedek kunt u genieten van het prachtige landschap met pittoreske dorpjes.

Donderdag 13 augustus: Wenen - Melk

Tijdens het ontbijt arriveren we in Wenen. We blijven vandaag tot laat in de avond in Wenen liggen. Aan u de keus om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of om deel te nemen aan de interessante excursie naar het paleis Schönbrunn(*) of een stadsrondrit(*). In de avond heeft u de mogelijkheid een uniek concert(*) bij te wonen. Tegen middernacht verlaten we Wenen en varen we naar Melk.

Vrijdag 14 augustus: Melk - Passau

In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. De geschiedenis van Oostenrijk leert u kennen tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord. Tijdens de lunch vervolgen wij onze reis naar Passau, waar wij morgenochtend zullen arriveren.

Zaterdag 15 augustus: Passau - Regensburg

Passau was eens een Keltische nederzetting. De prachtige Altstadt wordt door drie rivieren ingesloten en is een lust voor het oog. Aan het eind van de middag varen we door het schitterende Donauvallei naar Regensburg. De beboste hellingen met hier en daar een burcht bieden een prachtig panorama.

Zondag 16 augustus: Regensburg - Riedenburg

Tijdens het ontbijt arriveren wij in Regensburg. Eén van de oudste steden van Duitsland. Het stadsbeeld wordt bepaald door rode daken, torens, en kerken uit de tijd van de Middeleeuwen. De Steinere Brücke, de Dom St. Peter en de Porta Praetoria zijn bouwwerken die u zeker niet mag missen. Daarnaast herbergt het centrum diverse winkelstraatjes en gezellige terrassen. Tijdens de lunch zetten we koers naar Riedenburg waar we in de loop van de avond aankomen.

Maandag 17 augustus: Riedenburg - Nürnberg

Tot de lunch verblijven we in het gezellige stadje Riedenburg. Hier kunt u in het Kristallmuseum prachtige kristallen en edelstenen bekijken. Zodra we Riedenburg achter ons laten bevinden we ons op het Main-DonauKanaal en passeren het hoogste per schip te bevaren punt van Europa. Net na middernacht ariveren we in Nürnberg.

Dinsdag 18 augustus: Nürnberg - Bamberg

In Nürnberg kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer(*) naar het centrum. In de Altstadt van Nürnberg vindt u tal van bezienswaardigheden waaronder de Kaiserburg en verscheidene gotische kerken zoals de Lorenzkirche, Sebalduskirche en Frauenkirche.

Woensdag 19 augustus: Bamberg - Schweinfurt

Bamberg, een stad die u niet snel zult vergeten. Vooral het oude centrum is in één woord uniek. Het is dan ook zeker de moeite waard om gebruik te maken van de gratis bustransfer(*) die u naar het centrum van Bamberg brengt. In de ruim 1000 jaar oude stad is veel te zien, u kunt er maar beter ruim de tijd voor nemen. De voormalige vissersnederzetting Bamberg wordt door haar ligging aan de Main en de Regnitz ook wel klein Venetië genoemd. Na het diner arriveren we in Schweinfurt. Hier kunt u een kijkje nemen in het oude centrum of een wandeling maken over de promenade langs de Main. U loopt dan in feite over het oude jaagpad, waar in vroegere tijden de paarden de schepen stroomopwaarts trokken.

Donderdag 20 augustus: Schweinfurt - Würzburg

Wanneer u wakker wordt, zijn we al enkele sluizen gepasseerd. Deze sluizen zijn onmisbaar, omdat de Main een groot verval kent. Aan het begin van de middag meren we af in Würzburg, waar u deel kunt nemen aan een stadwandeling(*).

Vrijdag 21 augustus: Würzburg - Marktheidenfeld

Stroomafwaarts varen we naar onze volgende bestemming, het schilderachtige Marktheidenfeld. Bekoorlijke vakwerkhuisjes, romantische straten en een idyllische Mainpromenade bepalen het stadsgezicht van deze gastvrije plaats.

Zaterdag 22 augustus: Marktheidenfeld - Wertheim - Asschaffenburg

Aan de monding van de Tauber ligt de voormalige residentie Wertheim. Dit is deze ochtend onze bestemming. Rond het middaguur varen we door naar de aan de voet van het Spessartgebergte gelegen Aschaffenburg. Het stadsbeeld van deze plaats wordt bepaald door het imposante Slot Johannisburg.

Zondag 23 augustus: Asschaffenburg - Rüdesheim

Bij Mainz nemen we afscheid van de Main en gaan we de Rijn weer op. In de loop van de middag leggen we aan in het gezellige plaatsje Rüdesheim. Hier kunt u op eigen gelegenhied het centrum ontdekken of een bezoek(*) brengen aan het Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett.

Maandag 24 augustus: Rüdesheim - Bonn

Het mooiste gedeelte van de Rijn, de Romantische Rijn, staat vandaag op het programma. We passeren onder meer de vermaarde Loreley, het onderwerp van de bekende legende: de zingende nimf langs de Rijn. Aan het begin van de middag arriveren we in Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Een wandeling door het stadscentrum voert u langs het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. Een stadswandeling(*) is de ideale manier om kennis te maken met alle bijzonderheden die deze stad te bieden heeft.

Dinsdag 25 augustus: Bonn - Arnhem

Zonder dat u het in de gaten heeft varen wij gedurende de nacht onder meer langs Keulen en Düsseldorf om tijdens de brunch in Arnhem te arriveren. De ontscheping aldaar geschiedt rond de klok van 11.00 uur. U zult nog vaak terugdenken aan deze geweldige reis. Tot ziens! Tijdens deze reis zullen we af en toe ’s nachts varen. De eerste dag van deze reis is een volledig verzorgde reisdag per touringcar.

Van Arnhem naar Passau met de trein of auto? Voor meer informatie over het boeken van een cruise-only kunt u contact met ons opnemen.

Houdt u er rekening mee dat wij tijdens deze reizen in landen komen waar de infrastructuur niet zo goed is als in Nederland en dat de begaanbaarheid soms te wensen overlaat. Indien u twijfelt of deze reis geschikt voor u is neem dan hierover contact met ons op, zodat wij kunnen nagaan in hoeverre deze reis/accommodatie voldoet aan uw fysieke gesteldheid.

  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Gehele reis live entertainment
  • Twee keer lokaal entertainment
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner
  • Champagnebruch
  • Gratis bustransfer in Bamberg en Nürnberg
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805