Rondje Nederland naar Texel

Ga in Rotterdam aan boord en laat u tijdens deze mooie voorjaarsreis betoveren door de Nederlandse wateren. Tijdens deze reis staan o.a. Enkhuizen, Oudeschild, Lemmer, Deventer, Arnhem en Schoonhoven op het programma.

Let op: deze reis wordt uitgevoerd door en valt onder verantwoording van De Jong Intra.

Woensdag: Rotterdam - Utrecht

U kunt vandaag terecht op het mps Horizon dat aangemeerd ligt in Rotterdam. Om 16.00 uur kunt u inschepen, waarna we om ca. 16.30 uur vertrekken naar Utrecht, waar we rond 21.00 uur aan zullen komen. De Domstad leent zich uitermate goed voor een drankje langs een van de vele grachten.

Donderdag: Enkhuizen

Het anker wordt gelicht en de Horizon zet koers naar Enkhuizen. We varen over het Markermeer en komen in de middag aan in Enkhuizen. Naast pittoreske panden herbergt het gezellige centrum van deze stad veel historische gebouwen die herinneren aan de welvarende VOC-tijd.

Vrijdag: Texel

Al vroeg laten we Enkhuizen achter ons. Met een beetje geluk zien we tijdens de oversteek van de Waddenzee naar Texel nog een groepje zeehonden op een zandbank liggen. Op Texel meren we aan in de vissershaven van Oudeschild. U heeft de hele middag de tijd om het eiland te verkennen.

Zaterdag: Lemmer

Vandaag varen we naar Lemmer. De ligging aan de Friese meren en het IJsselmeer maakt Lemmer tot één van de bekendste watersportplaatsen van Friesland. Liefhebbers van architectuur, water en stoom kunnen hun hart ophalen bij het Woudagemaal. Het oudste, nog werkende stoomgemaal ter wereld.

Zondag: Deventer

Vandaag vaart de Horizon verder naar Deventer. Vanaf onze aanlegplaats in Deventer wandelt u het sfeervolle centrum in. Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Tijdens de Middeleeuwen kwamen er kooplieden uit heel Europa naar deze plaats om deel te nemen aan de jaarmarkten.

Maandag: Arnhem

We laten Deventer achter ons en varen verder richting Arnhem. Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland en verschillende delen van de stad zijn gekenmerkt als een beschermd stadsgezicht. Maak een wandeling langs de Rijnkade of breng een bezoek aan het gezellige stadscentrum.

Dinsdag: Schoonhoven

Via de Nederrijn en Lek bereiken we Schoonhoven. In dit stadje staat de zilversmeedkunst nog steeds centraal. Bewijs hiervan zijn de vele monumentale zilverwerkplaatsen en zilversmidwoningen, alsmede de enige Nederlandse vakschool voor goud- en zilversmid.

Woensdag: Rotterdam

Vandaag is deze cruise alweer ten einde gekomen. Na een laatste ontbijt aan boord volgt om ca. 10.00 uur de ontscheping.

  • Welkomstcocktail
  • Eén avond live entertainment
  • Captains Dinner
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805