Over de Rijn naar het Franse Straatsburg in de Elzas

Met de Statendam naar het statige Straatsburg, mooier kan een reis niet samenvallen. U geniet onderweg van het afwisselende landschap langs de Rijn en doet mooie plaatsen als Andernach en Mainz aan om uiteindelijk Frankrijk binnen te varen. Straatsburg is natuurlijk bekend als zetel van het Europees Parlement, maar er is nog veel meer te beleven in en om deze bruisende stad!

Donderdag 21 juni: Arnhem - Krefeld

Om 09.30 uur starten we de motoren en zetten koers richting Duitsland. Op deze eerste dag varen wij door het bedrijvige Ruhrgebied naar Krefeld, waar we na het diner arriveren.

Vrijdag 22 juni: Krefeld - Keulen

Vandaag varen wij naar Keulen, uiteraard bekend om de Keulse Dom. Deze indrukwekkende kathedraal is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Daarnaast biedt Keulen een ruim aanbod van musea en andere bezienswaardigheden. Vanmiddag heeft u voldoende tijd om deze stad te verkennen of te winkelen in de bekende Hohe Stra?e.

Zaterdag 23 juni: Keulen - Andernach

De omgeving wordt steeds mooier en de Rijn wordt nu geflankeerd door het machtige Siebengebirge. De oude Romeinse stad Andernach is gelegen aan de Rijn en heeft als achterland de Eifel. Naast zijn oude cultuur, heeft deze stad een mooie boulevard en gezellige winkels. Voor hen die nog wat meer willen zien, is er een excursie naar het Ahrdal(*).

Zondag 24 juni: Andernach - Rüdesheim

Het panorama dat u deze ochtend te zien krijgt is prachtig. De ene burcht na de andere en daarnaast de indrukwekkende Loreley. We arriveren na de lunch in Rüdesheim. Deze plaats is bekend om zijn wijnen die u kunt proeven in één van de wijnproeverijen of in de Drosselgasse, het bekende straatje met vele cafés en wijnlokalen. Met de kabelbaan kunt u naar het hooggelegen ‘Niederwald’ monument waar u een uniek uitzicht heeft over het gebied Rheinland-Pfalz.

Maandag 25 juni: Rüdesheim - Speyer - Iffezheim

Speyer behoort tot de mooiste steden van de Rijn. Het stadsgezicht van deze Keizersstad wordt bepaald door de eeuwenoude romaanse kathedraal. Hier vindt u ook Duitslands grootste Techniekmuseum. Voor de passagiers die in techniek geïnteresseerd zijn, is dit een unieke kans om ‘s middags te vertoeven tussen o.a. treinen, vliegtuigen, duikboten en motoren. Tijdens het diner varen we verder naar Iffezheim waar we bij de sluis de nacht zullen doorbrengen.

Dinsdag 26 juni: Iffezheim - Straatsburg

We passeren al vroeg de grens van Frankrijk en stevenen af op onze volgende bestemming: Straatsburg. De prachtige gebouwen getuigen van een rijke historie en het zal u dan ook niet verbazen, dat juist deze stad dient als zetel van het Europees Parlement. In Straatsburg zijn veel gebouwen naar zowel Franse als Duitse architectuur gebouwd. De stad kent dan ook een Franse evenals Duitse historie. Het middelpunt van de stad is de Notre Dame de Strasbourg. Vanaf het schip bieden wij u een gratis buspendel naar het centrum aan.

Woensdag 27 juni: Straatsburg - Iffezheim

Vandaag blijft de Statendam in Straatsburg liggen en kunt u deelnemen aan de gratis dagexcursie door de beroemde Elzas. Vanuit Straatsburg rijden we via de Weinstrasse langs Obernai naar Riquewhir. Hier heeft u voldoende tijd voor een wandeling door het schitterende centrum vol vakwerkhuisjes, wijnwinkels en souvenirwinkeltjes. We vervolgen onze weg langs de romantische Weinstrasse naar het schitterende Colmar, ook wel klein Venetië genoemd. Ook hier heeft u voldoende tijd om de stad te bezichtigen. U kunt dit bijvoorbeeld doen door met het lokale toeristentreintje een rondrit(*) te maken. Vergeet uw camera niet mee te nemen, want er is volop gelegenheid tot het maken van prachtige plaatjes. Aan het einde van de middag zijn we weer terug in Straatsburg. Na het diner gooien we de trossen los en varen terug naar Iffezheim.

Donderdag 28 juni: Iffezheim - Mannheim

Vanaf de ligplaats in Mannheim loopt u zo de binnenstad in. Met zijn ca. 2.500 winkels is Mannheim een echte winkelstad. Hier vinden shoppingliefhebbers alles wat hun hartje begeert. Van grote warenhuizen tot kleine boetiekjes. In de middag heeft u de gelegenheid om met een bustransfer(*) naar de Universiteitsstad Heidelberg te gaan. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Slot of een wandeling maken door het centrum van deze stad.

Vrijdag 29 juni: Mannheim - Boppard

Al vroeg verlaten wij Mannheim en varen we door het romantische rivierdal naar de nederzetting Boppard, waar wij na de lunch zullen arriveren. Al 2000 jaar wordt er hier wijn verbouwd. De Romeinen zijn hier al mee begonnen waardoor Boppard nu over 70 hectare wijngaarden beschikt. Ook heeft deze vesting een prachtige promenade die u vanzelf naar het centrum leidt.

Zaterdag 30 juni: Boppard - Düsseldorf

De stroom neemt ons mee naar Düsseldorf, waar u een glaasje Alt kunt drinken op één van de vele terrasjes. Daarnaast is het de moeite waard om ook eens over de Königsallee te wandelen, befaamd om zijn dure, maar exclusieve winkels van internationale modemerken.

Zondag 1 juli: Düsseldorf - Arnhem

De thuishaven Arnhem nadert nu snel. Om 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis naar Straatsburg.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Incl. buspendel Straatsburg centrum
  • Incl. dagexcursie door de Elzas
  • Drie avonden live entertainment
  • Captains Dinner
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Deze cruise kan niet worden geboekt

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805