Over de Rijn naar Breisach

Deze reis over de Rijn rijgt alle hoogtepunten aan elkaar. Van pittoreske plaatsen als Speyer en Boppard in Duitsland tot aan Luzern in Zwitserland. Keer op keer wordt u geraakt door de heerlijke sfeer en het majestueuze panorama. Echt een aanrader!

Maandag 13 juli: Arnhem - Krefeld

Zoals gebruikelijk vertrekken we om 09.30 uur uit Arnhem. We zetten koers richting Krefeld waar we aan het begin van de avond aankomen. Onderweg wordt de bemanning aan u voorgesteld en kunt u kennis maken met uw medepassagiers.

Dinsdag 14 juli: Krefeld - Keulen

Eén van de bekendste plaatsen langs de Rijn is Keulen. Deze gevarieerde stad biedt voor elke toerist wel wat. Zo vindt u er prachtig versierde middeleeuwse kerken met de Dom als hoogtepunt, maar u kunt er ook uitstekend winkelen of genieten op een terras langs de Rijn. Wat musea betreft is er niet alleen kunst te zien, zo kunt u bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan het Chocolademuseum.

Woensdag 15 juli: Keulen - Koblenz

In de ochtend verschijnen aan de oevers de eerste beboste heuvels met hier en daar een burcht of ruïne. Tijdens de lunch komen we aan in Koblenz. De gezellige pleinen en steegjes in de binnenstad nodigen uit om de stad te verkennen. U vindt er prachtige gebouwen en monumenten, vele wijnlokalen en moderne winkelstraten.

Donderdag 16 juli: Koblenz - Rüdesheim

Het panorama dat vanochtend aan u voorbij trekt is fantastisch. De ene na de andere burcht komt in beeld en ter afsluiting van de ochtend passeren we de imponerende Loreley. We arriveren na de lunch in Rüdesheim. Deze plaats is bekend om zijn wijnen die u uiteraard kunt proeven in één van de vele cafés in de bekende Drosselgasse. Met de kabelbaan kunt u naar het hooggelegen Niederwald monument vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het gebied RheinlandPfalz.

Vrijdag 17 juli: Rüdesheim - Speyer - Iffezheim

Speyer behoort tot de mooiste steden van de Rijn. Het stadsgezicht van deze Keizersstad wordt bepaald door de eeuwenoude romaanse kathedraal. Vlakbij het centrum van Speyer staat het techniekmuseum. Voor die passagiers die in techniek geïnteresseerd zijn, een unieke kans om de middag door te brengen tussen o.a. treinen, antieke auto’s, vliegtuigen, duikboten en motoren. Tijdens het diner varen we door naar Iffezheim waar we de nacht bij de sluis zullen doorbrengen.

Zaterdag 18 juli: Iffezheim - Straatsburg

Zodra we in Straatsburg aanleggen bevinden we ons op Frans grondgebied. Na de lunch heeft u de gelegenheid om de binnenstad te verkennen. Aan boord kunt u zich opgeven voor een gratis buspendel naar het centrum van Straatsburg. In deze levendige stad treft u onder andere een prachtige gotische kathedraal, de oude stadswijk La Petite France en interessante musea aan.

Zondag 19 juli: Straatsburg - Breisach

Al snel komen de eerste uitlopers van het Zwarte Woud in het zicht. Aan het einde van de middag leggen we in Breisach aan. Een prachtige wandeling door deze hooggelegen plaats is meer dan de moeite waard.

Maandag 20 juli: Breisach (hele dag)

Na het ontbijt staan de bussen voor het schip te wachten voor de gratis dagexcursie door het schitterende Zwitserse landschap. Deze bustocht is één van de hoogtepunten van deze reis. We laten u diverse highlights van Zwitserland zien. Uiteraard kan een bezoek aan Luzern niet ontbreken. Aan het begin van de avond komt u met prachtige foto’s en voldaan van al het moois dat u gezien heeft weer terug aan boord.

Dinsdag 21 juli: Breisach - Kehl

Al vroeg vertrekken we uit Breisach richting Kehl. Hier vormt de rivier de Rijn de grens tussen Duitsland en Frankrijk. Tegenover het in Frankrijk gelegen Straatsburg ligt de kleine Duitse plaats Kehl waar we in de loop van de middag arriveren.

Woensdag 22 juli: Kehl - Mannheim

De stroom volgend verlaten we bij Mannheim de Rijn en meren aan in de monding van de Neckar. Vanaf onze ligplaats loopt u zo de binnenstad van Mannheim in. ‘s Middags heeft u de gelegenheid om de universiteitsstad Heidelberg te bezichtigen(*). Hier kunt u een bezoek brengen aan het slot of een wandeling maken door het centrum van deze stad.

Donderdag 23 juli: Mannheim - Boppard

We vervolgen onze reis over de Rijn naar het pittoreske wijnstadje Boppard, gelegen tussen de wijngaarden van de Bopparder Hamm. Een ritje met de kabelbaan naar de Gedeons Eck vanwaar u een schitterend uitzicht heeft, raden wij u zeker aan. Natuurlijk kunt u ook gewoon genieten van het bloemrijke Boppard.

Vrijdag 24 juli: Boppard - Düsseldorf

Vanaf de ligplaats in Düsseldorf is het niet ver lopen naar de binnenstad. Hier kunt u na de lunch heerlijk wandelen langs prachtige gebouwen en monumenten die afgewisseld worden met gezellige terrasjes. Ook de winkelliefhebber kan hier zijn hart ophalen. In en rondom de Altstadt zijn winkels en warenhuizen in overvloed. ‘s Avonds is er in Düsseldorf een prachtige vuurwerkshow te zien.

Zaterdag 25 juli: Düsseldorf - Arnhem

Deze prachtige reis is bijna ten einde. We verlaten Düsseldorf al vroeg en zetten koers naar Nederland. Om 14.00 uur meren we af in Arnhem en nemen afscheid van u.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Drie avonden met live entertainment
  • Captains Dinner
  • Afscheidscocktail
  • Incl. buspendel Straatsburg centrum en dagexcursie Zwitserland
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805