Over de Rijn naar Breisach, met een busexcursie naar Zwitserland

Deze reis over de Rijn rijgt alle hoogtepunten aan elkaar. Van pittoreske plaatsen als Speyer en Boppard in Duitsland tot aan Luzern in Zwitserland. Keer op keer wordt u geraakt door de heerlijke sfeer en het majestueuze panorama. Echt een aanrader!

Vrijdag/Maandag: Arnhem - Krefeld

Zoals gebruikelijk vertrekken we om 09.30 uur uit Arnhem. We zetten koers richting Krefeld waar we in het begin van de avond aankomen. Onderweg wordt de bemanning aan u voorgesteld en kunt u kennis maken met uw medepassagiers.

Zaterdag/Dinsdag: Krefeld - Keulen

Eén van de bekendste plaatsen aan de Rijn is Keulen. Deze gevarieerde stad biedt voor elke toerist wel wat. Zo vindt u er prachtig versierde middeleeuwse kerken met de Dom als hoogtepunt, maar u kunt er ook uitstekend winkelen of genieten op een terras langs de Rijn. Wat musea betreft is er niet alleen kunst te zien, zo kunt u bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan het Schokoladenmuseum.

Zondag/Woensdag: Keulen - Koblenz

In de ochtend verschijnen aan de oevers de eerste beboste heuvels met hier en daar een burcht of ruïne. Tijdens de lunch komen we aan in Koblenz. De gezellige pleinen en steegjes in de binnenstad nodigen uit om de stad te verkennen. U vindt er naast prachtige gebouwen en monumenten veel wijnlokalen met terrassen en moderne winkelstraten.

Maandag/Donderdag: Koblenz - Rüdesheim

Het panorama wat u deze ochtend te zien krijgt is fantastisch. De ene burcht na de andere met als afsluiting van de ochtend de indrukwekkende Loreley. We arriveren na de lunch in Rüdesheim. Deze plaats is bekend om zijn wijnen die u uiteraard kunt proeven in de Drosselgasse, het bekende straatje met de vele cafés en wijnlokalen. Met de kabelbaan kunt u naar het hooggelegen Niederwald monument waar u een mooi uitzicht heeft over het gebied Rheinland-Pfalz.

Dinsdag/Vrijdag: Rüdesheim - Speyer - Iffezheim

Speyer behoort tot de mooiste steden van de Rijn. Het stadsgezicht van deze Keizersstad wordt bepaald door de eeuwenoude romaanse kathedraal. Vlakbij het centrum van Speyer staat het Techniekmuseum. Voor die passagiers die in techniek geïnteresseerd zijn, een unieke kans om ‘s middags te vertoeven tussen o.a. treinen, antieke auto’s, vliegtuigen, duikboten en motoren. Tijdens het diner varen we door naar Iffezheim waar we bij de sluis de nacht zullen doorbrengen.

Woensdag/Zaterdag: Iffezheim - Straatsburg

Zodra we in Straatsburg aanleggen bevinden we ons op Frans grondgebied. Na de lunch heeft u de gelegenheid om de binnenstad te verkennen. Aan boord kunt u zich opgeven voor een gratis buspendel naar het centrum van Straatsburg. In deze levendige stad treft u onder andere een prachtige gotische kathedraal, de oude stadswijk La Petite France en interessante musea aan.

Donderdag/Zondag: Straatsburg - Breisach

Al snel komen de eerste uitlopers van het Zwarte Woud in het zicht. Om alvast in de stemming te komen serveren wij ’s middags bij de thee een heerlijk stuk Schwarzwälder kirsch. Aan het einde van de middag leggen we in Breisach aan.

Vrijdag/Maandag: Breisach (hele dag)

Na het ontbijt staan de bussen voor het schip te wachten voor de gratis dagexcursie door schitterende Zwitserse landschappen. Deze bustocht is één van de hoogtepunten van deze reis. We laten u diverse highlights van Zwitserland zien. Uiteraard kan een bezoek aan Luzern niet ontbreken. Aan het begin van de avond komt u met prachtige foto’s en voldaan van al het moois wat u gezien heeft weer terug aan boord.

Zaterdag/Dinsdag: Breisach - Kehl

Al vroeg vertrekken we uit Breisach richting Kehl. Hier vormt de rivier de Rijn de grens tussen Duitsland en Frankrijk. Tegenover het in Frankrijk gelegen Straatsburg ligt de kleine Duitse plaats Kehl waar we in de loop van de middag arriveren.

Zondag/Woensdag: Kehl - Mannheim

Verder met de stroom mee verlaten we bij Mannheim de Rijn en draaien we de Neckar op, waar we al vlug aanmeren. Vanaf de ligplaats loopt u zo de binnenstad in. ‘s Middags heeft u de gelegenheid om de universiteitsstad Heidelberg te bezichtigen(*). Hier kunt u een bezoek brengen aan het slot of een wandeling maken door het centrum van deze stad.

Maandag/Donderdag: Mannheim - Boppard

We vervolgen onze reis over de Rijn naar het pittoreske wijnstadje Boppard, gelegen tussen de wijngaarden van de Bopparder Hamm. Een ritje met de kabelbaan naar de Gedeons Eck vanwaar u een schitterend uitzicht heeft, raden wij u zeker aan. Natuurlijk kunt u ook gewoon genieten van het bloemrijke stadje Boppard.

Dinsdag/Vrijdag: Boppard - Düsseldorf

Vanaf de ligplaats in Düsseldorf is het niet ver lopen naar de binnenstad die ook wel de Altstadt wordt genoemd. Hier kunt u na de lunch heerlijk wandelen langs prachtige gebouwen en monumenten die afgewisseld worden met gezellige terrasjes. Ook de winkelliefhebber kan hier zijn hart ophalen. In en rondom de Altstadt zijn winkels en warenhuizen in overvloed.

Woensdag/Zaterdag: Düsseldorf - Arnhem

Deze prachtige reis is bijna ten einde. We verlaten Düsseldorf al vroeg en zetten koers naar Nederland. Om 14.00 uur meren we af in Arnhem en nemen afscheid van u.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Incl. buspendel Straatsburg centrum en dagexcursie ‘Zwitserland’
  • Vier avonden met live entertainment
  • Captains Dinner

Statendam

Het zonnedek heeft twee overdekte gedeeltes en veel gezellige zitjes. Ook is er een schaakbord en een 4-holes putting-green. Rondom het, tot 29 °C verwarmde, zwembad vindt u heerlijke ligbedden. En vanaf het hooggelegen salondek heeft u een prachtig uitzicht. Binnen zit u heerlijk in de sfeervolle lounge of drinkt u een drankje in de smaakvol ingerichte bar. In het restaurant op het salondek geniet u tijdens uw maaltijden van het panorama. Op het verwarmde overdekte terras, achter op het salondek kunt u gezellig zitten of gebruik maken van de fitnessapparatuur. In de centrale hal vindt u de receptie, een gezellige zithoek.

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Deze cruise kan niet worden geboekt

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805