Over de Rijn naar Breisach, met een busexcursie naar het Zwarte Woud

Tijdens deze cruise beleeft u de mooiste delen van de Rijn en ook nog eens de prachtige plaatsen van het Zwarte Woud. Van de Drosselgasse in Rüdesheim tot Triberg met zijn indrukwekkende natuur. In één woord: genieten!

Bij deze reis is de dagexcursie naar het Zwarte Woud en de buspendel naar het centrum van Straatsburg inclusief.


Maandag 17 juli: Arnhem - Krefeld

Zoals gebruikelijk vertrekken we om 09.30 uur uit Arnhem. We zetten koers richting Krefeld waar we in het begin van de avond aankomen. Onderweg wordt de bemanning aan u voorgesteld en kunt u kennis maken met uw medepassagiers.

Dinsdag 18 juli: Krefeld - Keulen

Eén van de bekendste plaatsen aan de Rijn is Keulen. Deze gevarieerde stad heeft elke toerist iets te bieden. Zo vindt u er prachtig versierde middeleeuwse kerken met de Dom als hoogtepunt, maar u kunt er ook uitstekend winkelen of genieten op één van de terrasjes langs de Rijn. Wat musea betreft is er niet alleen kunst te zien, zo kunt u bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan het chocolademuseum.

Woensdag 19 juli: Keulen - Koblenz

In de ochtend verschijnen aan de oevers de eerste beboste heuvels met hier en daar een burcht of ruïne. Tijdens de lunch komen we aan in Koblenz. De gezellige pleinen en steegjes in de binnenstad nodigen uit om de stad te verkennen. U vindt er naast prachtige gebouwen en monumenten veel wijnlokalen met terrassen en moderne winkelstraten.

Donderdag 20 juli: Koblenz - Rüdesheim

Het panorama wat u deze ochtend te zien krijgt is fantastisch. De ene burcht na de andere met als afsluiting van de ochtend de indrukwekkende Loreley. We arriveren na de lunch in Rüdesheim. Deze plaats is bekend om zijn wijnen die u uiteraard kunt proeven in de Drosselgasse, het bekende straatje met de vele cafés en wijnlokalen. Met de kabelbaan kunt u naar het hooggelegen ´Niederwald´ monument waar u een mooi uitzicht heeft over het gebied Rheinland-Pfalz.

Vrijdag 21 juli: Rüdesheim - Speyer - Iffezheim

Speyer behoort tot de mooiste steden van de Rijn. Het stadsgezicht van deze Keizersstad wordt bepaald door de eeuwenoude romaanse kathedraal. Vlakbij het centrum van Speyer staat het Technisch Museum. Voor die passagiers die in techniek geïnteresseerd zijn, een unieke kans om ´s middags te vertoeven tussen o.a. treinen, antieke auto´s, vliegtuigen, duikboten en motoren. Tijdens het diner varen we door naar Iffezheim waar we bij de sluis zullen overnachten.

Zaterdag 22 juli: Iffezheim - Straatsburg

Zodra we in Straatsburg aanleggen bevinden we ons op Frans grondgebied. Na de lunch heeft u de gelegenheid om de binnenstad te verkennen. Aan boord kunt u zich opgeven voor een gratis buspendel naar het centrum van Straatsburg.

Zondag 23 juli: Straatsburg - Breisach

Al snel komen de eerste uitlopers van het Zwarte Woud in het zicht. Om alvast in de stemming te komen serveren wij ´s middags bij de thee een heerlijk stuk Schwarzwälder kirsch. Aan het einde van de middag leggen we in Breisach aan.

Maandag 24 juli: Breisach - Kehl

Na het ontbijt staan de bussen voor het schip te wachten voor de gratis dagexcursie door het prachtige Zwarte Woud. Deze bustocht laat u de mooiste plaatsen van deze streek zien. U bezoekt onder meer interessante plaatsen als Triberg en Furtwangen an die Titisee. Het gebied is voornamelijk populair door de prachtige natuur en de vele bergen. Daarnaast staat de streek bekend om zijn koekoeksklokken en de Schwarzwälder Kirsch. In Sankt Blasien maken we een stop waarbij u de mogelijkheid heeft om de Abdij Sankt Blasien, met de voormalige kloosterkerk uit de negende eeuw, te bezichtigen. Aan het einde van de middag kunt u terugkijken op een mooie dagtocht.

Dinsdag 25 juli: Kehl - Mannheim

Verder met de stroom mee verlaten we bij Mannheim even de Rijn en draaien we de Neckar op, waar we direct aanmeren. Vanaf de ligplaats loopt u zo de binnenstad in. In de middag heeft u de gelegenheid om met een bustransfer(*) naar de Universiteitsstad Heidelberg te gaan. Hier kunt u een bezoek brengen aan het slot of een wandeling maken door het centrum van deze stad.

Woensdag 26 juli: Mannheim - Mainz

Eenmaal weer op de Rijn arriveren we rond het middaguur in Mainz. Na de lunch kunt u bijvoorbeeld naar de Art Gallery of tijdens een wandeling genieten van de monumentale gebouwen in de prachtige ´Altstadt´ van Mainz.

Donderdag 27 juli: Mainz - Boppard

We vervolgen onze reis over de Rijn naar het pittoreske wijnstadje Boppard dat gelegen is tussen de wijngaarden van de Bopparder Hamm. Een ritje met de kabelbaan naar de Gedeons Eck, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft, raden wij u zeker aan. Natuurlijk kunt u ook genieten van het bloemrijke stadje.

Vrijdag 28 juli: Boppard - Düsseldorf

Vanaf de ligplaats in Düsseldorf is het niet ver lopen naar de binnenstad. Hier kunt u na de lunch heerlijk wandelen langs prachtige gebouwen en monumenten die afgewisseld worden met gezellige terrasjes. Ook de winkelliefhebber kan hier zijn hart ophalen. In en rondom de ´Altstadt´ zijn winkels in overvloed.

Zaterdag 29 juli: Düsseldorf - Arnhem

Deze prachtige reis is bijna ten einde. We verlaten Düsseldorf al vroeg en zetten koers naar Nederland. Om 14.00 uur meren we af in Arnhem en nemen afscheid van u.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Incl. buspendel Straatsburg centrum en dagexcursie ´Zwarte Woud´
  • Vier avonden met live entertainment
  • Captains Dinner
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

Deze cruise kan niet meer worden geboekt

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805