Over de Rijn naar Basel

Van een Keltische nederzetting in Boppard tot de kathedraal in Basel, tijdens deze cruise ondergaat u een caleidoscoop van indrukken. De ene nog mooier dan de andere. En natuurlijk geniet u onderweg van het heerlijke eten, de uitstekende verzorging en het prachtige landschap.

Maandag 9 juli: Arnhem - Düsseldorf

Om 09.30 uur vertrekken wij uit Arnhem. Op deze eerste dag varen we door het bedrijvige Ruhrgebied. ‘s Avonds leggen we aan in Düsseldorf. Hier kunt u na het diner nog een wandeling maken over de kade en naar het centrum.

Dinsdag 10 juli: Düsseldorf - Bonn

We vervolgen onze reis naar Bonn waar we in de loop van de middag zullen arriveren. Het voetgangersgebied van Bonn is één van de grootste in Duitsland. In de gezellige smalle straatjes en aan de sfeervolle pleinen Münsterplatz, Marktplatz en Friedenplatz zijn veel winkels te vinden. Bekende winkelstraten zijn onder andere de Bonngasse, de Poststra?e en de volledig gemoderniseerde Friedrichstra?e. Maar ook voor de cultuurliefhebber heeft Bonn veel te bieden.

Woensdag 11 juli: Bonn - Braubach - Boppard

De omgeving wordt steeds mooier en de Rijn wordt nu geflankeerd door het machtige Siebengebirge. Tijdens de lunch arriveren we in Braubach. De imposante, hoog boven de stad gelegen, vesting Marksburg is zeker een bezoek waard. Het geheel bewaarde kasteel, herbergt een aantal fascinerende voorwerpen, die de Middeleeuwen tot leven brengen. Aan het eind van de middag varen we door naar de Keltische nederzetting Boppard. Deze voormalige Romeinse vesting heeft een prachtige promenade die u automatisch naar het centrum van dit leuke stadje leidt. Met een kabelbaan kunt u naar het hoog boven de Rijn gelegen uitzichtpunt de Vierseenblick.

Donderdag 12 juli: Boppard - Rüdesheim - Mainz

Tijdens de reis naar Rüdesheim geniet u van een prachtig panorama, gevormd door de steile oevers aan weerskanten van de grillige rivier. In Rüdesheim vindt u het Musikkabinett, het wijnmuseum, de Drosselgasse, de Asbach-Uralt fabrieken en nog vele andere bezienswaardigheden. Aan het begin van de avond varen we door naar Mainz waar we zullen overnachten.

Vrijdag 13 juli: Mainz - Speyer

Door het district Rheinhessen, bekend om de heerlijke Rijnwijn, zetten we koers naar Speyer. Het stadsgezicht van deze oude Keizerstad wordt bepaald door de eeuwenoude romaanse kathedraal, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Zaterdag 14 juli: Speyer - Straatsburg

Tijdens onze ontdekkingstocht passeren we al vroeg de grens met Frankrijk en stevenen af op onze volgende bestemming: Straatsburg. De prachtige gebouwen getuigen van een rijke historie en het zal u dan ook niet verbazen dat juist deze stad dient als zetel van het Europees Parlement. U heeft de gehele middag en avond om deze prachtige stad te ontdekken.

Zondag 15 juli: Straatsburg - Breisach

Als we ons op de gekanaliseerde Rijn bevinden, verrijzen aan bakboordzijde de toppen van het Zwarte Woud aan de horizon. Aan stuurboordzijde ziet u de uitlopers van de Vogezen. Na een prachtige vaardag zullen we in de loop van de middag arriveren op onze eindbestemming Breisach.

Maandag 16 juli: Breisach - Basel

U heeft vandaag de mogelijkheid deel te nemen aan een magnifieke bustocht door Zwitserland(*). Deze mooie tour is één van de hoogtepunten van de reis en laat u de allermooiste stukjes van Zwitserland zien. De bussen vertrekken al vroeg vanuit Breisach. Ondertussen vaart het schip door naar Basel waar de deelnemers van de excursie ook weer aan boord komen. Voor deze dagexcursie kunt u zich aan boord inschrijven.

Dinsdag 17 juli: Basel - Kehl

Al vroeg vertrekken wij uit Basel en zetten koers naar Kehl. Het gedeelte van de Rijn waar we vandaag over varen, vormt de grens tussen Duitsland en Frankrijk. In het Duitse Kehl, waar wij na het diner arriveren, is het vanaf de ligplaats maar een klein stukje lopen naar het gezellige stadscentrum.

Woensdag 18 juli: Kehl - Mannheim

We richten nu de steven op Mannheim en zullen hier afmeren in de monding van de Neckar. Op de kilometers lange winkelpromenade is het altijd gezellig druk. ’s Middags heeft u de gelegenheid om de universiteitsstad Heidelberg te bezichtigen(*). Hier kunt u een bezoek brengen aan het wereldberoemde slot of een wandeling maken door het schilderachtige centrum van deze gezellige stad.

Donderdag 19 juli: Mannheim - Koblenz

In de loop van de middag arriveren we vlakbij het centrum van Koblenz. Vanaf de Rijnpromenade kunt u met een kabelbaan naar de vesting Ehrenbreitstein. Hier heeft u een adembenemend uitzicht op de Deutsche Eck en de schilderachtige stad Koblenz. Het uitzicht reikt tot ver in het romantische Rijndal met haar vele burchten, kastelen en historische wijnplaatsjes.

Vrijdag 20 juli: Koblenz - Keulen - Duisburg

De stroom neemt ons mee naar Keulen, waar u naar hartenlust kunt winkelen of een glaasje Kölsch kunt drinken op één van de vele gezellige terrasjes. U kunt eventueel deelnemen aan een stadsrondrit(*) die u langs tal van bezienswaardigheden leidt. Tijdens het diner vervolgen we onze reis naar Duisburg waar we overnachten.

Zaterdag 21 juli: Duisburg - Arnhem

Rond het middaguur passeren we Emmerich en om 14.00 uur zullen wij weer in Arnhem arriveren waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Incl. bustransfer Straatsburg
  • High Tea
  • Vier avonden live entertainment
  • Captains Dinner
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Deze cruise kan niet worden geboekt

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805