Over de Rijn, Main en Donau naar Wenen en Passau Nieuw

Tijdens deze nieuwe cruise ontdekt u in één reis drie prachtige rivieren, elk met een uniek karakter. Ook op cultureel gebied zijn er grote verschillen te ontdekken. Schitterede steden als Würzburg, Regensburg en Wenen maken uw vakantie zeer afwisselend en onvergetelijk. U scheept in Arnhem in en wordt vanuit Passau op de laatste dag weer teruggebracht per comfortabele touringcar.

Zondag 9 juni: Arnhem - Keulen

Vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner gooien we de trossen los en laten Arnhem achter ons. Vanavond kunt in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers terwijl we rustig doorvaren naar Keulen.

Maandag 10 juni: Keulen - Mainz

Al snel komen de silhouetten van de hoge torens van de Keulse Dom in zicht. Tijdens de lunch meren wij aan in Keulen om deze interessante stad te bezichtigen. U kunt eventueel deelnemen aan een stadswandeling(*) die u langs tal van bezienswaardigheden leidt. Aan het begin van de avond vervolgen we onze reis naar Mainz.

Dinsdag 11 juni: Mainz - Frankfurt

Vanmorgen kunt u volop genieten van het landschap dat aan u voorbij trekt. Zet de wekker extra vroeg, dan kunt u de indrukkwekkende rotsformatie de Loreley nog aanschouwen voor we aankomen in Mainz. Het oudste en bekendste bouwwerk is de Dom van Mainz, een romaanse, uit rode zandsteen opgetrokken, kathedraal. Aan het einde van de middag varen wij verder en wisselen we de Rijn in voor de Main. De imposante skyline van Frankfurt komt langzaam in zicht.

Woensdag 12 juni: Frankfurt - Miltenberg

Waar op het eerste deel van de Main de industrie nog enigszins de boventoon voert, wordt de rivier nu ingesloten door het Odenwald- en Spessartgebergte. In de loop van de middag komen we aan in Miltenberg, de Parel aan de Main. Vanaf het prachtige door vakwerkhuizen omgeven oude marktplein loopt u door de Schnatterturm zo het bos in.

Donderdag 13 juni: Miltenberg - Wertheim - Lohr

De oude stad Wertheim is gelegen aan de monding van de Tauber. Het centraal gelegen marktplein met de Engelenbron vormt het middelpunt van de stad. Rond het middaguur laten we Werheim achter ons en zetten koers naar Lohr. Onderweg kunt u aan boord genieten van een heerlijke High Tea. Na het diner kunt u Lohr gaan verkennen. Laat u betoveren door de charme van de schilderachtige binnenstad.

Vrijdag 14 juni: Lohr – Würzburg - Schweinfurt

Aan het begin van de middag arriveren we in Würzburg. Deze kleurrijke stad aan de Main is een bezoek meer dan waard. Architectonisch meesterwerken uit verschillende tijdperken bepalen het stadsbeeld. Een stad met een levendige sfeer, waar kunst, cultuur en Frankenwein bij het leven horen. Tijdens een stadswandeling(*) laat de lokale gids u kennismaken met de mooiste plekjes in de binnenstad van Würzburg.

Zaterdag 15 juni: Schweinfurt - Bamberg

Tijdens de vaart naar Schweinfurt zullen wij ‘s nachts meerdere sluizen passeren. We arriveren nog voor het ontbijt in Schweinfurt zodat u de hele ochtend heeft om de stad kunt verkennen. In de middag kunt u genieten van een High Wine in de lounge. In de loop van de avond komen we in Bamberg aan waar we overnachten.

Zondag 16 juni: Bamberg - Nürnberg

Net als Rome is Bamberg op zeven heuvels gebouwd. In de historische binnenstad zijn de oorspronkelijke middeleeuwse en barokke gebouwen zo goed bewaard gebleven dat de stad in 1993 op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. De bustransfer die u gratis wordt aangeboden, stopt midden in het oude centrum van Bamberg en geeft u de gelegenheid zelf deze middeleeuwse sfeer te voelen. Tijdens de lunch verlaten we Bamberg en zetten we koers naar Nürnberg.

Maandag 17 juni: Nürnberg - Berching

Halverwege het Main-Donau-Kanaal ligt Nürnberg. Om een goede indruk van deze stad te krijgen, kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer naar het even verderop gelegen centrum. Duik in de indrukwekkende geschiedenis van de op één na grootste stad van Beieren en ontdek het samenspel van historische gebouwen en moderne architectuur in de oude stad. Geniet van de culinaire hoogstandjes van een stad met een eeuwenoude bier-, worst- en peperkoektraditie. Onderweg naar Berching passeren wij het hoogste, per schip bevaarbare, punt van Europa. We varen eigenlijk over een berg, geholpen door de imposante sluizen.

Dinsdag 18 juni: Berching - Kelheim

Wanneer de Michelsberg met daarop de Befreiungshalle aan de horizon verschijnt zijn we bijna aangekomen in Kelheim. Hier eindigt het Main-Donaukanaal en begint de kennismaking met de veelbezongen Blauwe Donau.

Woensdag 19 juni: Kelheim - Regensburg - Passau

Het is nog maar zo’n drie uur varen naar Regensburg. Deze oeroude stad wordt ook wel Wereldstad der Middeleeuwen genoemd. Nergens anders in Duitsland vindt men zoveel goed bewaarde monumentale panden. Gedurende de nacht zetten wij alvast koers naar Passau. De Donau wordt geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hoogtij.

Donderdag 20 juni: Passau - Wenen

Nog voor het ontbijt arriveren wij in Passau, eens een Keltische nederzetting. De prachtige Altstadt wordt door drie rivieren ingesloten en is een lust voor het oog. In de middag vervolgen we onze reis en varen we door de Wachau naar het wonderschone Wenen. De met wijngaarden bedekte berghellingen maken het fantastische panorama waar deze streek om bekend staat af. Aan boord treft men voorbereidingen voor een heerlijke barbecue.

Vrijdag 21 juni: Wenen - Dürnstein

In de afgelopen jaren is Wenen uitgegroeid tot een moderne stad met een fantastisch aanbod aan musea, en evenementen. De prachtige architectuur en de verfijnde Weense keuken maken een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad tot een hoogtepunt van deze reis. Ga op ontdekkingsreis langs de vele erfenissen van de Habsburgers en bezoek het beroemde kasteel Schönbrunn(*).

Zaterdag 22 juni: Dürnstein - Passau

Wanneer u wakker wordt zijn we aangekomen in het plaatsje Dürnstein, gelegen in het hart van de Wachau. Hier kunt u een kijkje nemen in het centrum dat gedomineerd wordt door de 12e-eeuwse Künringerburcht. Tegen het middaguur leggen we het laatste traject af van deze imponeerde reis. Aan boord kunt u vanmiddag een Apfelstrudel demo bijwonen.

Zondag 23 juni: Passau (Lindau) - Arnhem (bustransfer)

De bussen naar Nederland vertrekken na het ontbijt. Onderweg zorgen we voor een kopje koffie en maken we een stop voor de lunch. Aan het begin van de avond arriveren wij in Arnhem. U zult nog lang napraten over al het moois dat u tijdens deze prachtige reis hebt gezien.

Tijdens deze reis zullen we af en toe ’s nachts varen. De laatste dag van deze reis is een volledig verzorgde reisdag per touringcar.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Gehele reis live entertainment
  • Twee keer lokaal entertainment
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner
  • Gratis bustransfer in Bamberg en Nürnberg
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is al vertrokken

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805