Over de Rijn, Main & Donau naar Passau

Tijdens deze cruise ontdekt u in één reis drie prachtige rivieren, elk met zijn eigen karakter. Ook op cultureel gebied vindt u grote verschillen. De vele interessante aanlegplaatsen maken uw vakantie zeer afwisselend en onvergetelijk. U scheept in Arnhem in en wordt vanuit Passau op de laatste dag weer comfortabel teruggebracht per touringcar

Maandag 30 april: Arnhem - Düsseldorf

Vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner gooien we de trossen los en laten Arnhem achter ons. ’s Avonds kunt in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers terwijl we rustig doorvaren naar Düsseldorf.

Dinsdag 1 mei: Düsseldorf

Al vroeg in de ochtend arriveren we in Düsseldorf. Deze stad biedt u een diversiteit aan mogelijkheden. De Altstadt laat u het oude gedeelte van Düsseldorf zien, terwijl u in de Medienhafen kennismaakt met de moderne architectuur. Van de rijnpromenade loopt u zo het gezellige centrum in.

Woensdag 2 mei: Düsseldorf - Keulen - Andernach

De silhouetten van de hoge torens van de Keulse Dom komen al bijtijds in zicht. Rond koffietijd meren wij aan in Keulen om deze interessante stad te bezichtigen. Tijdens de lunch zullen we Keulen achter ons laten en varen we richting Andernach. Deze oude plaats was ooit één van de 50 Romeinse vestingwerken aan de Rijn.

Donderdag 3 mei: Andernach - Rüdesheim - Frankfurt

Vandaag varen we over de Romantische Rijn met haar prachtige uitzichten. De 132 meter hoge Loreley is slechts één van de vele hoogtepunten van deze mooie dag. In Rüdesheim kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Musikkabinett of u kunt met de kabelbaan naar het hoog boven de Rijn gelegen Niederwald Denkmal. Een rondrit(*) door de lokale wijngaarden mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Rüdesheim. Aan het einde van de middag vervolgen wij onze reis en wisselen wij de Rijn in voor de Main. Het duurt niet lang of de prachtige skyline van Frankfurt komt in zicht.

Vrijdag 4 mei: Frankfurt - Miltenberg

Op het eerste stuk van de rivier bepaalt de industrie nog enigszins de boventoon, maar nu wordt de Main ingesloten door het Odenwald- en Spessartgebergte. Het stadsbeeld van Miltenberg wordt bepaald door schilderachtige vakwerkhuisjes.

Zaterdag 5 mei: Miltenberg - Wertheim

De oude stad Wertheim is gelegen aan de monding van de Tauber. Het centraal gelegen marktplein, met de Engelenbron, vormt het middelpunt van de stad.

Zondag 6 mei: Wertheim - Lohr

In de ochtend vervolgen we onze reis naar de plaats Lohr. Deze stad heeft naast het moderne winkelcentrum met talrijke winkels ook haar vriendelijke karakter door de eeuwen heen behouden. Laat u betoveren door de charme van de schilderachtige binnenstad.

Maandag 7 mei: Lohr - Würzburg

Aan het begin van de middag arriveren we in Würzburg. Deze schilderachtige stad aan de Main, is een bezoek meer dan waard. De residentie en de aanwezige universiteiten geven de stad karakter. Tijdens een stadswandeling(*) laat de lokale gids u kennismaken met de mooie plekjes van de binnenstad van Würzburg.

Dinsdag 8 mei: Würzburg - Schweinfurt

De Main is een smalle rivier waardoor we vlak langs diverse stadjes en dorpjes varen. Tijdens deze vaart zullen wij meerdere sluizen passeren om aan het einde van de middag in Schweinfurt te arriveren.

Woensdag 9 mei: Schweinfurt - Bamberg

Het meer dan 1000 jaar oude Bamberg heeft een sprookjesachtige Altstadt. Hoog boven de stad hebben de vorsten van Babenberg een schitterende kathedraal gebouwd. In Bamberg raakt u gewoonweg niet uitgekeken. De bustransfer die u gratis wordt aangeboden, stopt midden in het oude centrum van Bamberg.

Donderdag 10 mei: Bamberg - Nürnberg

Halverwege het Main-Donau-Kanaal ligt Nürnberg. Om een goede indruk van deze stad te krijgen, kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer naar het even verderop gelegen centrum.

Vrijdag 11 mei: Nürnberg - Riedenburg

De tweede dag op het Main-Donau-Kanaal. Deze verbinding over het water tussen de rivier de Main en de Donau is opengesteld in 1992. Vandaag passeren wij het hoogste, per schip bevaarbare, punt van Europa. In feite varen wij over een berg, daarbij geholpen door de imposante sluizen. ’s Middags meren wij aan in het gezellige Riedenburg waar u een bezoek kunt brengen aan het Kristalmuseum. U kunt ook deelnemen aan de excursie(*) naar de indrukwekkende Valkenshow in Slot Rosenburg.

Zaterdag 12 mei: Riedenburg - Regensburg

Vol verwachting kijken wij uit naar onze kennismaking met de veelbezongen Blauwe Donau. Bij het plaatsje Kelheim is het dan eindelijk zover. Het is dan nog maar zo’n drie uur varen naar Regensburg. Deze oeroude stad wordt ook wel Wereldstad der Middeleeuwen genoemd. Nergens anders in Duitsland vindt men zoveel goed bewaarde monumentale panden.

Zondag 13 mei: Regensburg - Passau

Gedurende de nacht zetten wij alvast koers naar Passau. Tijdens het ontbijt geniet u van een prachtig panorama. De Donau wordt geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hoogtij. Na de lunch arriveren wij in Passau, eens een Keltische nederzetting. De prachtige Altstadt wordt door drie rivieren ingesloten en is een lust voor het oog.

Maandag 14 mei: Passau - Arnhem (bustransfer)

De bussen naar Nederland vertrekken na het ontbijt. Onderweg zorgen we voor een kopje koffie en maken we een stop voor de lunch. Aan het begin van de avond arriveren wij in Arnhem. U zult nog lang napraten over al het moois dat u tijdens deze prachtige reis hebt gezien.

Let op! De laatste dag van deze reis is een volledig verzorgde reisdag per touringcar.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Gehele reis live entertainment
  • Twee keer lokaal entertainment
  • High Tea & High Wine
  • Incl. buspendel in Bamberg en Nürnberg
  • Farewell Dinner
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Deze cruise kan niet worden geboekt

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805