Over de Rijn en Neckar naar Heidelberg en Eberbach

Langs de Rijn zijn in de loop der eeuwen vele hoogtepunten ontstaan. Overweldigende natuur, maar ook prachtige steden met elk hun eigen geschiedenis. Tijdens deze reis wordt de smalle, sfeervolle rivier de Neckar gecombineerd met al dit moois. Een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld het indrukwekkende slot van de universiteitsstad Heidelberg te bezoeken of het schilderachtige Eberbach dat omringd is door oude stadsmuren. Terug op de Rijn wordt rond Koblenz de sfeer rondom de rivier echt romantisch door de vele kastelen en burchten bovenop de heuvels. Echt genieten!

Donderdag: Arnhem - Düsseldorf

We laten Arnhem om circa 09.30 uur achter ons. Al snel passeren we de grens en varen we naar Düsseldorf, waar de eerste overnachting zal plaatsvinden.

Vrijdag: Düsseldorf - Königswinter - Andernach

De nautische bemanning gaat vandaag vroeg uit de veren, want al voor het ontbijt zetten we koers naar Königswinter. Dit stadje is gelegen aan de voet van het machtige Siebengebirge. Na enkele uren vervolgen we onze reis naar Andernach.

Zaterdag: Andernach - Rüdesheim

We passeren Koblenz en bevaren vandaag het mooiste deel van de Rijn met als hoogtepunt de wereldberoemde Loreley. Aan het begin van de middag arriveren we in Rüdesheim. Hier mag u de bekende Drosselgasse met zijn gezellige Kneipen niet missen.

Zondag: Rüdesheim - Mannheim

Onze volgende bestemming is het 400 jaar oude Mannheim, gelegen aan de Rijn en Neckar. Een kleine wandeling brengt u hier in een drukke winkelstraat, die geen einde lijkt te hebben. Mannheim staat bekend als de stad met vele gezichten.

Maandag: Mannheim - Heidelberg

Vandaag varen we naar de universiteitsstad Heidelberg. Daar heeft u de tijd om het centrum te bezoeken(*) en Slot Heidelberg te bezichtigen. De bouw begon rond het jaar 1400. In 1689 werden de stad en het slot verwoest. Langdurige renovaties hebben geleid tot volledige herstelling van het slot.

Dinsdag: Heidelberg - Eberbach - Neckargemünd

Genietend van een prachtig panorama varen we door het smalle Neckardal verder naar het door oude stadsmuren omringde Eberbach. Deze schilderachtige stad wordt beschouwd als een juweel in het Rhein-Neckar district en is een populaire toeristische bestemming. Tijdens het diner vervolgen we onze reis over de Neckar. Door de hoge bergen, lijkt de rivier nog smaller dan hij in werkelijkheid is. Een paar uur later arriveren we in Neckargemünd. Een klein plaatsje met veel historische gebouwen en vakwerkhuisjes.

Woensdag: Neckargemünd - Worms

We verlaten Neckargemünd en zetten koers naar Worms. Hier is het Nibelungenmuseum gevestigd. Worms biedt daarnaast tal van andere bezienswaardigheden, bijvoorbeeld de St. Peter Dom.

Donderdag: Worms - Koblenz

De Rijn volgend zetten we onze tocht voort naar Koblenz. Het gedeelte van de Rijn dat wij vandaag bevaren wordt niet voor niets de Romantische Rijn genoemd. De hoog boven de rivier gebouwde burchten en kastelen zorgen voor een fantastisch panorama.

Vrijdag: Koblenz - Düsseldorf

Met de stroom mee komt Düsseldorf al snel in zicht. Hier lokt de gezellige Altstadt met zijn ontelbare cafeetjes. De winkels op de Königsallee zijn extreem duur maar het is alleen al leuk om langs de exclusieve modehuizen te wandelen.

Zaterdag: Düsseldorf - Arnhem

De laatste dag van deze reis is helaas alweer aangebroken. Nadat we bij Emmerich de grens zijn gepasseerd, zullen we om circa 14.00 uur in Arnhem arriveren.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • High Tea
  • Twee avonden met live entertainment
  • Captains Dinner

Azolla

Meer informatie over de Azolla vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Het deels overkapte zonnedek heeft gemakkelijke stoelen om heerlijk in te ontspannen. Er is zelfs een klein verwarmd zwembad met jetstream en er zijn enkele fitnessapparaten. De gezellige lounge met bar en restaurant vindt u op het promenadedek. En het hele schip, dus ook uw hut, heeft airconditioning.

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is al vertrokken

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises