Over de Rijn en Moezel naar Cochem en Rüdesheim Nieuw

Negen dagen aan boord van de Statendam tijdens deze nieuwe reis zijn al een genot op zich. Het prachtige, gevarieerde landschap onderweg maakt het alleen nog maar beter. Tel daar al die prachtige dorpjes en steden nog eens bij en uw reis kan niet meer stuk. Van de ‘Drosselgasse’ in Rüdesheim tot aan de vakwerkhuisjes in Cochem; het is in één woord genieten.

Dag 1: Arnhem - Düsseldorf

De inscheping van deze nieuwe reis geschiedt gewoontegetrouw in Arnhem. Om 09.30 uur starten we de motor en varen we richting Düsseldorf. Onderweg wordt de bemanning aan u voorgesteld en kunt u kennis maken met uw medepassagiers. In de loop van de avond arriveren we in Düsseldorf.

Dag 2: Düsseldorf - Bonn

Bonn is een moderne en levendige stad met een zeer lange geschiedenis. Het historische centrum met zijn uitgebreide voetgangerszone is ideaal voor een aangename wandeling. Naast de vele musea en prachtige gebouwen treft u hier ook het geboortehuis van Ludwig van Beethoven aan.

Dag 3: Bonn - Andernach

In de ochtend verschijnen aan de oevers de eerste beboste heuvels met hier en daar een burcht of ruïne. Tijdens de lunch bereiken we Andernach. Vanaf de brede boulevard loopt u door de stadspoort het plaatsje in. Deze oude Romeinse stad heeft als achterland de Eifel. Dit was vroeger een vulkanische gebied waar de, net buiten de stad gelegen koudwatergeiser, nog een overblijfsel van is. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een mooie busexcursie naar het Ahrdal(*).

Dag 4: Andernach - Cochem - Alken

Na de drukte op de Rijn wordt u in het prachtige Moezeldal als het ware overvallen door een serene rust. De steile, met wijngaarden bedekte, hellingen aan weerszijden van de rivier zorgen voor een onvergetelijke dag. Cochem is een gezellig toeristenplaats en in het drukke centrum is dan ook van alles te beleven. Vanaf de hoog gelegen Reichsburg(*) heeft u een prachtig uitzicht over het rivierdal. Na het diner vervolgen we onze reis naar Alken waar we overnachten.

Dag 5: Alken - Boppard

Bij Koblenz verruilen we rond het middaguur de Moezel voor de Rijn. Het duurt niet lang meer voordat we in Boppard aanleggen. Hier kunt u het knusse centrum bezichtigen of met de kabelbaan over de wijngaarden naar de Vierseenblick, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het Rijngebied. Ook kunt u deelnemen aan de gratis middagexcursie naar de Loreley en Bad Ems.

Dag 6: Boppard - Rüdesheim

Wanneer we de Loreley zijn gepasseerd komt Rüdesheim al snel in zicht. Dit beroemde wijnstadje staat bekend om de vele wijnlokalen, historische vakwerkhuizen en de Drosselgasse. In deze smalle steeg kunt u in één van de gezellige Weinstuben genieten van een heerlijke Riesling uit de streek. Aan boord kunt u zich opgeven voor een rondrit(*) door Rüdesheim en de wijnbergen met aansluitend een bezoek aan Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett.

Dag 7: Rüdesheim - Koblenz

In de ochtend passeren we nog eenmaal de Loreley en een gedeelte van de romantische Rijn. Nog voor de lunch komen we aan in Koblenz. In de binnenstad treft u gezellige pleinen en steegjes aan. U vindt er naast prachtige gebouwen en monumenten veel wijnlokalen met terrassen en moderne winkelstraten.

Dag 8: Koblenz - Keulen - Düsseldorf

Al vroeg gooien we de trossen los zodat we op tijd in Keulen aankomen. Tijdens een stadsrondrit(*) krijgt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Keulen te zien. Later op de middag heeft u nog voldoende tijd om de Dom te bezichtigen of te slenteren door de winkelstraten in de Altstadt van Keulen. ‘s Avonds nodigen we u uit voor het Captains Dinner terwijl het schip verder vaart naar Düsseldorf.

Dag 9: Düsseldorf - Arnhem

Deze prachtige reis is bijna ten einde. We verlaten Düsseldorf al vroeg en zetten koers naar Nederland. Om 14.00 uur meren we af in Arnhem en nemen daar afscheid van u.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Excursie Loreley & Bad Ems inbegrepen
  • Twee avonden live entertainment
  • Captains Dinner

Statendam

Het zonnedek heeft twee overdekte gedeeltes en veel gezellige zitjes. Ook is er een schaakbord en een 4-holes putting-green. Rondom het, tot 29 °C verwarmde, zwembad vindt u heerlijke ligbedden. En vanaf het hooggelegen salondek heeft u een prachtig uitzicht. Binnen zit u heerlijk in de sfeervolle lounge of drinkt u een drankje in de smaakvol ingerichte bar. In het restaurant op het salondek geniet u tijdens uw maaltijden van het panorama. Op het verwarmde overdekte terras, achter op het salondek kunt u gezellig zitten of gebruik maken van de fitnessapparatuur. In de centrale hal vindt u de receptie, een gezellige zithoek.

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Deze cruise kan niet worden geboekt

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805