Over de Rijn en Moezel naar Cochem en Rüdesheim Nieuw

De 12 dagen op de Statendam zijn al een genot op zich. Het prachtige, gevarieerde landschap onderweg maakt het alleen nog maar beter. Tel daar al die prachtige dorpjes en steden nog eens bij en uw reis kan niet meer stuk. Van de ´Drosselgasse´ in Rüdesheim tot aan de vakwerkhuisjes in Cochem; het is in één woord genieten.

Dinsdag 22 augustus: Arnhem - Emmerich

Vanaf 15:00 kunt u inschepen in Arnhem. U heeft nog even de gelegeheid om de stad in te gaan, het winkelaanbod in de binnenstad van Arnhem is geweldig. De vele terrasjes, kroegjes en grand cafés maken een heerlijk middag shoppen compleet. Tijdens het diner gooien we de trossen los en al snel passeren we de grens waar we in Emmerich aanleggen. Hier kunt u nog een avondwandeling maken over de Rijnboulevard.

Woensdag 23 augustus: Emmerich - Düsseldorf

We verlaten Emmerich al vroeg. Na de lunch komen we in Düsseldorf aan. In de ´Altstadt´, ook wel gezien als het kloppend hart van Düsseldorf, vindt u veel musea, winkelstraten en uitgaansgelegenheden. Aan boord kunt u zich ook opgeven voor een stadsrondrit(*) door Düsseldorf.

Donderdag 24 augustus: Düsseldorf - Bonn

Bonn is een moderne en levendige stad met een geschiedenis van meer dan 2000 jaar. Het historische centrum met zijn uitgebreide voetgangerszone is ideaal voor een aangename wandeling. Naast de vele musea en prachtige gebouwen treft u hier ook het geboortehuis van Ludwig van Beethoven aan.

Vrijdag 25 augustus: Bonn - Koblenz

In de ochtend verschijnen aan de oevers de eerste beboste heuvels met hier en daar een burcht of ruïne. Tijdens de lunch komen we aan in Koblenz. De gezellige pleinen en steegjes in de binnenstad nodigen uit om de stad te verkennen. U vindt er naast prachtige gebouwen en monumenten veel wijnlokalen met terrassen en moderne winkelstaten.

Zaterdag 26 augustus: Koblenz - Cochem

Na de drukte op de Rijn wordt u in het prachtige Moezeldal als het ware overvallen door een serene rust. De steile, met wijngaarden bedekte, hellingen aan weerszijden van de rivier zorgen voor een onvergetelijke dag. In Cochem heeft u vanaf de hoog gelegen ´Reichsburg´ een prachtig uitzicht over het rivierdal. Cochem is een toeristenplaats bij uitstek en in het drukke centrum is dan ook van alles te beleven.

Zondag 27 augustus: Cochem - Boppard

Bij Koblenz verruilen we rond het middaguur de Moezel voor de drukbevaren Rijn. Het duurt niet lang meer voordat we in Boppard aanleggen. Hier kunt het knusse centrum bezichtigen of met de kabelbaan over de wijngaarden naar de ´Vierseenblick´. Vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het Rijngebied.

Maandag 28 augustus: Boppard - Rüdesheim

Wanneer we de Loreley zijn gepasseerd duurt het niet lang meer voordat we in Rüdesheim aankomen. Dit beroemde wijnstadje staat bekend om de vele wijnlokalen, historische vakwerkhuizen en de ´Drosselgasse´. In deze smalle steeg kunt u in één van de gezellige Weinstuben genieten van een heerlijke Riesling uit de streek. Ook kunt u zich inschrijven voor een excursie(*) naar ´Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett´.

Dinsdag 29 augustus: Rüdesheim - Andernach

Na de lunch bereiken we Andernach. Vanaf de brede boulevard loopt u door de stadspoort het kleine plaatsje in. Deze oude Romeinse stad heeft als achterland de Eifel. ´s Middags kunt u deelnemen aan een gratis excursie naar het Ahrdal.

Woensdag 30 augustus: Andernach - Keulen

Al vroeg gooien we de trossen los zodat we op tijd in Keulen aankomen. Tijdens een stadsrondrit(*) krijgt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Keulen te zien. Later op de middag heeft u nog voldoende tijd om de Dom te bezichtigen of te slenteren door de winkelstraten en de ´Altstadt´ van Keulen.

Donderdag 31 augustus: Keulen - Nijmegen

We varen verder met de stroom mee. Zodra we de grens gepasseerd zijn bereiken we via de Waal Nijmegen. Lopend door de gezellige winkelstraten bereikt u de Grote Markt met het Waaggebouw en de grote St. Stevenskerk.

Vrijdag 1 september: Nijmegen - Gorinchem - Dordrecht

In de loop van de ochtend staat Gorinchem op het programma. Vanaf het schip loopt u zo de oude ommuurde binnenstad met talrijke bezienswaardigheden en winkeltjes in. Ook het aan de overkant gelegen Woudrichem en slot Loevestein zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. ´s Avonds nodigen we u uit voor het Captains Dinner terwijl het schip verder vaart naar Dordrecht.

Zaterdag 2 september: Dordrecht - Rotterdam - Bustransfer terug naar Arnhem

Via de Oude Maas bereiken we weer Rotterdam. Om 14.00 uur meren wij af en is er een einde is gekomen aan deze prachtige reis. Hier staat de bus klaar om u weer terug naar Arnhem te brengen en nemen wij met een hartelijk ´Tot Ziens´ afscheid van u.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Excursie Ahrdal inbegrepen
  • Drie avonden live entertainment
  • Captains Dinner

Statendam

Het zonnedek heeft twee overdekte gedeeltes en veel gezellige zitjes. Ook is er een schaakbord en een 4-holes putting-green. Rondom het, tot 29 °C verwarmde, zwembad vindt u heerlijke ligbedden. En vanaf het hooggelegen salondek heeft u een prachtig uitzicht. Binnen zit u heerlijk in de sfeervolle lounge of drinkt u een drankje in de smaakvol ingerichte bar. In het restaurant op het salondek geniet u tijdens uw maaltijden van het panorama. Op het verwarmde overdekte terras, achter op het salondek kunt u gezellig zitten of gebruik maken van de fitnessapparatuur. In de centrale hal vindt u de receptie, een gezellige zithoek en een computer met internet.

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

Deze cruise kan niet meer worden geboekt

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805