Over de Rijn en Moezel naar Cochem en Boppard

Even een korte vakantie van zeven dagen doet wonderen. Zeker als dat een riviercruise is die door het prachtige Moezeldal gaat. Heerlijk ontspannen genieten van adembenemende landschappen, pittoreske dorpjes, lekker eten en heerlijke wijnen. U bent er echt helemaal uit!

Dag 1: Arnhem - Düsseldorf

Vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Omstreeks 19.00 uur starten we de motoren en zetten koers naar Düsseldorf. Na het diner kunt u in de lounge alvast kennis maken met uw medepassagiers. De muzikant die de gehele reis aan boord is, zal de avonden een extra gezellig tintje geven.

Dag 2: Düsseldorf - Bonn

De gehele ochtend heeft u de gelegenheid om Düsseldorf te verkennen. Aan boord kunt u zich opgeven voor een rondrit(*) door de stad. Na de lunch vervolgen we onze reis en passeren we de prachtige stad Keulen waar wij later tijdens deze reis nog aan zullen meren. In de middag kunt u onder het genot van een High Tea uw plannen voor de volgende dag maken. In de loop van de avond zullen we in Bonn aankomen.

Dag 3: Bonn - Andernach

De ochtend brengen wij door in Bonn, de voormalige hoofdstad van Duitsland. Een wandeling door het stadscentrum voert u langs het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. We laten Bonn aan het einde van de ochtend achter ons en varen door naar Andernach. Hier zullen we overnachten. In het sfeervolle centrum zijn een aantal middeleeuwse gebouwen behouden gebleven, waaronder de ´Stadtburg´, een deel van de stadswal met de ´Koblenzer Poort´, de ´Rijnpoort´ en de ´Runde Turm´.

Dag 4: Andernach - Cochem

Bij Koblenz verlaten we de Rijn en maken we kennis met het mooie Moezeldal. We genieten van een prachtige vaardag tussen de steile, met wijngaarden bedekte berghellingen. Cochem is een typische Moezelstad en heeft een mooie oude binnenstad met vakwerkhuizen. Hoog boven de stad torent de romantische ´Reichsburg´ uit. De vele souvenirwinkels in de smalle straten van het centrum worden afgewisseld door gezellige ´Weinstuben´. U heeft de middag en avond om in deze plaats door te brengen.

Dag 5: Cochem - Boppard

Onze bestemming van vandaag, Boppard, ligt midden in een grote Rijnbocht, ook wel de ´Bopparder Hamm´ genoemd. Het is één van de grootste wijnbouwgebieden langs de Rijn. De lange Rijnpromenade leidt u naar het centrum van dit toeristenstadje. Ook is er de mogelijkheid om met de kabelbaan naar het hooggelegen uitzichtpunt te gaan. Denk aan uw camera, want het schitterende uitzicht (Vierseenblick) wilt u beslist vastleggen.

Dag 6: Boppard - Keulen - Emmerich

Op onze terugreis richting Keulen kunt u nogmaals genieten van de prachtige omgeving met haar burchten en kastelen. In het begin van de middag komen we in de Domstad aan. De gotische kathedraal is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen en tevens één van de grootste kathedralen van Europa. U heeft de rest van de middag om deze en de vele andere bezienswaardigheden van Keulen te bekijken. Na het Farewell Dinner varen we verder stroomafwaarts naar Emmerich.

Dag 7: Emmerich - Arnhem

De laatste dag is alweer aangebroken. Als afsluiting hebben wij een heerlijke Champagnebrunch voor u klaar staan. Zodra we in Arnhem zijn aangekomen nemen we afscheid van u met een hartelijk ´Tot Ziens´ en ´Wel Thuis´.

LET OP!

Bij de reis die vertrekt op 22 september zal het schip in Keulen blijven liggen. Nadat u op dag 7 genoten heeft van de heerlijke Champagnebrunch staan de comfortabele touringcars bij het schip klaar om u naar Arnhem te brengen.

 • Welkomstcocktail
 • Meerdere excursiemogelijkheden
 • Eén keer lokaal entertainment
 • High Tea
 • Gehele reis livemuziek
 • Farewell Dinner
 • Champagnebrunch
Tekst 2018:

Dag 1: Arnhem - Düsseldorf

Vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Omstreeks 19.00 uur starten we de motoren en zetten koers naar Düsseldorf. Na het diner kunt u in de lounge alvast kennis maken met uw medepassagiers. De muzikant die de gehele reis aan boord is, zal de avonden een extra gezellig tintje geven.

Dag 2: Düsseldorf - Bonn

De gehele ochtend heeft u de gelegenheid om Düsseldorf te verkennen. U kunt er ook voor kiezen om samen een lokale gids door de Altstadt te wandelen(*). Hij zal u kennis laten maken met de prachtige historie van deze stad. Na de lunch vervolgen we onze reis en passeren we de prachtige stad Keulen waar wij later tijdens deze reis aan zullen meren. In de middag kunt u onder het genot van een High Tea uw plannen voor de volgende dag maken. In de loop van de avond zullen we in Bonn aankomen.

Dag 3: Bonn - Andernach

De ochtend brengen wij door in Bonn, de voormalige hoofdstad van Duitsland. Een wandeling door het stadscentrum voert u langs het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. Een stadsrondrit(*) is de ideale manier om op comfortabele wijze kennis te maken met alle bijzonderheden die deze stad te bieden heeft. We laten Bonn aan het einde van de ochtend achter ons en varen door naar Andernach. Hier zullen we overnachten. In het sfeervolle centrum zijn een aantal middeleeuwse gebouwen behouden gebleven, waaronder de Stadtburg, een deel van de stadswal met de Koblenzer Poort, de Rijnpoort en de Runde Turm.

Dag 4: Andernach - Cochem

Bij Koblenz verlaten we de Rijn en maken we kennis met het mooie Moezeldal. We genieten van een prachtige vaardag tussen de steile, met wijngaarden bedekte berghellingen. Cochem is een typische Moezelstad en heeft een mooie oude binnenstad met vakwerkhuizen. Hoog boven de stad torent de romantische Reichsburg uit. Het Moezeltreintje staat bij het schip klaar voor een korte rondrit naar het centrum(*). Hier kunt u naar hartelust struinen door de prachtige straatjes van Cochem. U heeft de gehele middag en avond de gelegenheid om de vele souvenirwinkeltjes, lokale Weinstuben en terrasjes te bezoeken.

Dag 5: Cochem - Boppard

Onze bestemming van vandaag, Boppard, ligt midden in een grote Rijnbocht, ook wel de Bopparder Hamm genoemd. Het is één van de grootste wijnbouwgebieden langs de Rijn. De lange Rijnpromenade leidt u naar het centrum van dit toeristenstadje. Ook is er de mogelijkheid om met de kabelbaan naar het hooggelegen uitzichtpunt te gaan. Denk aan uw camera, want het schitterende uitzicht (Vierseenblick) wilt u beslist vastleggen.

Dag 6: Boppard - Keulen - Emmerich

Op onze terugreis richting Keulen kunt u nogmaals genieten van de prachtige omgeving met haar burchten en kastelen. Aan het begin van de middag komen we in de Domstad aan. De gotische kathedraal is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen en tevens één van de grootste kathedralen van Europa. Raakt u niet uitgekeken op de mooie burchten en kastelen, dan bieden wij u de mogelijkheid om in de middag het prachtige en zeer indrukwekkende slot nabij Keulen te bezoeken(*). Aan het einde van de avond, na het Farewell Dinner, varen wij verder naar Emmerich.

Dag 7: Emmerich - Arnhem

De laatste dag is alweer aangebroken. Als afsluiting hebben wij een heerlijke champagnebrunch voor u klaar staan. Zodra we in Arnhem zijn aangekomen nemen we afscheid van u met een hartelijk ‘Tot Ziens’ en ‘Wel Thuis’.

 • Welkomstcocktail
 • Meerdere excursiemogelijkheden
 • Eén keer lokaal entertainment
 • High Tea
 • Gehele reis live entertainment
 • Farewell Dinner
 • Champagnebrunch

Da Vinci

De Da Vinci is een schip met veel ruimte voor haar 110 passagiers en heeft een zeer exclusieve uitstraling. Dat ziet u overal in terug. De grote wenteltrap naar het hoofddek wordt onder andere omringd door de receptie, een personenlift en de bibliotheek een gezellig zitje. Verder naar voren vindt u de sfeervolle lounge met een grote bar en dansvloer. Op het hoofddek vindt u het restaurant. Buiten op het zonnedek is er volop ruimte, met onder de overkapping een extra lounge. Overal op het schip heeft u een prachtig uitzicht door de grote ramen. Verder is er aan boord een sauna en een fitnessruimte met moderne fitnessapparaten.

Rembrandt van Rijn

De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving.

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

Deze cruise kan niet worden geboekt

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805