Over de Donau, Main en Rijn van Passau naar Arnhem

Of men het nu over de Donau of over de Rijn heeft, beide rivieren zijn een begrip. Niet alleen door de lengte, maar vooral door het prachtige natuurschoon en de interessante aanlegplaatsen langs deze twee levensaders van Europa. De rivieren worden door het Main-Donaukanaal en de smalle rivier de Main met elkaar verbonden. Op de eerste dag reist u per luxe touringcar naar Zuid-Duitsland waar u dineert en overnacht in een viersterrenhotel. De tweede dag is het nog maar enkele uren rijden naar Passau (Lindau) waar u vóór de lunch welkom wordt geheten aan boord van de Rembrandt van Rijn.

Woensdag 24 juli: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)

We vertrekken om 09.00 uur vanuit Arnhem. Indien gewenst kunnen wij een hotel voor u reserveren in Arnhem, zodat u zeker weet dat u op tijd bent. Onderweg naar het hotel in ZuidDuitsland maken we een stop in het plaatsje Wirges voor de lunch. Ook zorgen we onderweg enkele malen voor een kopje koffie. Het diner gebruikt u in het hotel.

Donderdag 25 juli: Zuid-Duitsland - bustransfer Passau (Lindau)

Na op uw gemak te hebben genoten van een heerlijk ontbijt staan de bussen weer klaar. Het is een korte rit naar Passau (Lindau) waar u voor de lunch word verwelkomd door de bemanning van de Rembrandt van Rijn. Na de inscheping varen wij naar de kade van Passau. U heeft de rest van de dag volop de tijd om hier de door drie rivieren ingesloten Altstadt te bekijken.

Vrijdag 26 juli: Passau - Regensburg

We zijn gedurende de nacht al uit Passau vertrokken. Als u opstaat voor het ontbijt, bevinden wij ons in de schitterende Donauvallei. De beboste hellingen met hier en daar een burcht bieden een prachtig panorama. Aan het begin van de middag arriveren wij in Regensburg. Deze keltische nederzetting, herbergt nog tal van authentieke bouwwerken. De gotische St. Peter Dom heeft indrukwekkende glas in loodramen.

Zaterdag 27 juli: Regensburg - Riedenburg - Mühlhausen

’s Middags meren wij af in het gezellige stadje Riedenburg. Hier kunt u in het Kristallmuseum prachtige kristallen en edelstenen bekijken. Aan het eind van de middag zetten we onze tocht voort via het Main-Donaukanaal naar Mühlhausen waar we zullen overnachten.

Zondag 28 juli: Mühlhausen - Nürnberg

Tijdens de tweede dag op het imponerende Main-Donau-Kanaal passeren we het hoogste per schip te bevaren punt van Europa. Aangekomen in Nürnberg kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer naar het centrum. In de Altstadt van Nürnberg vindt u tal van bezienswaardigheden waaronder de Kaiserburg en verscheidene gotische kerken zoals de Lorenzkirche, Sebalduskirche en Frauenkirche.

Maandag 29 juli: Nürnberg - Bamberg

Bamberg, een stad die u niet snel zult vergeten. Vooral het oude centrum is in één woord uniek. Het is dan ook zeker de moeite waard om gebruik te maken van de gratis bustransfer die u naar het centrum van Bamberg brengt. In de ruim 1000 jaar oude stad is veel te zien, u kunt er maar beter ruim de tijd voor nemen. De voormalige vissersnederzetting Bamberg wordt door haar ligging aan de Main en de Regnitz ook wel klein Venetië genoemd.

Dinsdag 30 juli: Bamberg - Schweinfurt

We bevinden ons nu op de Main en arriveren na de lunch in Schweinfurt. Hier kunt u een kijkje nemen in het oude centrum of een wandeling maken over de promenade langs de Main. U loopt dan in feite over het oude jaagpad, waar in vroegere tijden de paarden de schepen stroomopwaarts trokken.

Woensdag 31 juli: Schweinfurt - Würzburg

Wanneer u wakker wordt, zijn we al enkele sluizen gepasseerd. Deze sluizen zijn onmisbaar, omdat de Main een groot verval kent. In de loop van de middag meren we af in Würzburg, waar u deel kunt nemen aan een stadwandeling(*).

Donderdag 1 augustus: Würzburg - Marktheidenfeld

Stroomafwaarts varen we naar onze volgende bestemming, het schilderachtige Marktheidenfeld. Bekoorlijke vakwerkhuisjes, romantische straten en een idyllische Mainpromenade bepalen het stadsgezicht van deze gastvrije plaats.

Vrijdag 2 augustus: Marktheidenfeld - Wertheim

De voormalige residentie Wertheim, aan de monding van de Tauber is vandaag onze bestemming.

Zaterdag 3 augustus: Wertheim - Aschaffenburg

Aan de voet van het Spessartgebergte ligt Aschaffenburg. Het stadsbeeld van deze plaats wordt bepaald door het imposante Slot Johannisburg.

Zondag 4 augustus: Aschaffenburg - Rüdesheim

Bij Mainz nemen we afscheid van de Main en gaan we de Rijn weer op. In de loop van de middag leggen we aan in het gezellige plaatsje Rüdesheim. U kunt hier deelnemen aan een rondrit door de wijngaarden(*), waarna u in het centrum wordt afgezet om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Een wandeling door de wereldberoemde Drosselgasse mag tijdens uw bezoek natuurlijk niet ontbreken.

Maandag 5 augustus: Rüdesheim - Keulen

De Romantische Rijn staat vandaag op het programma, het mooiste gedeelte van de Rijn. We passeren onder meer de vermaarde Loreley, het onderwerp van de bekende legende: de zingende nimf langs de Rijn. Aan het begin van de middag arriveren we in Keulen. Deze Domstad heeft naast een lange winkelpromenade ook een erg gezellige Altstadt.

Dinsdag 6 augustus: Keulen - Arnhem

Zonder dat u het in de gaten heeft varen wij gedurende de nacht onder meer langs Düsseldorf om tijdens de brunch in Arnhem te arriveren. De ontscheping aldaar geschiedt rond de klok van 12.00 uur. U zult nog vaak terugdenken aan deze geweldige reis. Tot ziens!

Tijdens deze reis zullen we af en toe ’s nachts varen. De eerste dag van deze reis is een volledig verzorgde reisdag per touringcar.

  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Gehele reis live entertainment
  • Twee keer lokaal entertainment
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner
  • Champagnebruch
  • Gratis bustransfer in Bamberg en Nürnberg

Rembrandt van Rijn

De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving.Meer informatie over de Rembrandt van Rijn vindt u hieronder.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is al vertrokken

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805