Over de Donau en Main naar Wenen, Passau en Würzburg

De Donaucruises zijn erg populair. Dit heeft ons er toe gebracht deze cruise vol variatie opnieuw aan te bieden in 2018. De inscheping vindt plaats in Passau aan de Donau en voert ons eerst door de Wachau naar Wenen. Hier keren wij het schip en varen we via het Main-Donaukanaal naar het intieme Maindal. Aan boord van het luxe schip de Da Vinci zal het u aan niets ontbreken.

Vrijdag 27 juli: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)

Om 09.30 uur vertrekken de comfortabele bussen om u naar Zuid-Duitsland te brengen. Uiteraard maken wij een stop voor de lunch en wordt er onderweg gezorgd voor een kopje koffie. Aan het begin van de avond arriveren wij in Erlangen waar u de nacht in een hotel doorbrengt. Het diner gebruiken wij in het hotel. Uw bagage blijft in de bus dus zorg dat u uw toiletspullen e.d. meeneemt in uw handbagage voor de overnachting in het hotel.

Zaterdag 28 juli: Zuid-Duitsland - Passau - Wenen

Voordat de bussen vertrekken geniet u eerst nog van een heerlijk ontbijt. Onderweg laat het afwisselde landschap af en toe al een glimp van de Donau zien. Eenmaal in Passau aangekomen, ligt de Da Vinci al op u te wachten. U wordt aan boord verwelkomd met de lunch. Meteen na aankomst wordt het anker gelicht. Het duurt niet lang meer voor de Wachau in zicht komt. De met wijngaarden bedekte berghellingen maken het fantastische panorama waar deze streek om bekend staat af. Tijdens de vaart laten wij u kennismaken met de mogelijkheden die wij u aanbieden om uw reis zo compleet mogelijk te maken.

Zondag 29 juli: Wenen

Tijdens het ontbijt zullen we in de hoofdstad van Oostenrijk arriveren. Wenen is het cultureel en politiek centrum en is sinds lange tijd het centrum van klassieke muziek en opera. Wenen telt vele bouwwerken uit de barok, maar ook uit andere stijlperioden. De binnenstad van Wenen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de stadsrondrit(*) maakt u op comfortabele wijze kennis met de vele bijzonderheden van deze prachtige stad.

Maandag 30 juli: Wenen - Melk - Grein

Melk is een klein stadje aan de rand van de Wachau. Hoog boven de Donau staat de wereldberoemde abdij van Melk (1702) met een geweldige hoeveelheid barokke kunst. Tegen het eind van de middag vervolgen we onze reis naar Grein. Hier vindt u in het stadhuis een origineel rococotheater.

Dinsdag 31 juli: Grein - Passau

Passau staat bekend als de Drierivierenstad, omdat hier de Donau, de Inn en de Ilz samenkomen. Het barokke stadsbeeld met haar mooie torens, pleinen, bruggen en straten is het werk van de Italiaanse barokmeesters uit de 17e eeuw. Tijdens een stadswandeling(*) zult u uw ogen uitkijken.

Woensdag 1 augustus: Passau - Regensburg

Regensburg is een stad in Oost-Beieren waar iedere cultuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Deze aan de rivieren de Naab en de Reegen gelegen havenstad is één van de beter bewaarde middeleeuwse steden van Duitsland. U zou er gemakkelijk een paar dagen kunnen doorbrengen.

Donderdag 2 augustus: Regensburg - Riedenburg - Mühlhausen

Bij Kelheim verwisselen we de Donau voor het Main-Donau-Kanaal. Dit kanaal vormt sinds 1992 de verbinding tussen de Main en de Donau. Net na de middag meren we aan in het 3-kastelen-stadje Riedenburg, dat ook wel de Parel van het Altmühldal genoemd wordt. Tijdens het diner vervolgen wij de reis naar Mühlhausen.

Vrijdag 3 augustus: Mühlhausen - Nürnberg

Na de lunch arriveren we in Nürnberg, een springlevende metropool met de flair van de middeleeuwen. Het is zonder twijfel één van de mooiste steden van Duitsland. Deze stad is door een vijf kilometer lange stadsmuur ingesloten. Alleen al de Keizerburcht is een bezoek meer dan waard. Wij brengen u gratis met een bus naar het stadscentrum.

Zaterdag 4 augustus: Nürnberg - Bamberg

De fraaie en gezellige universiteitsstad Bamberg is gebouwd op zeven heuvels en ligt in het Keteldal van de Regnitz. Deze rivier mondt hier dichtbij uit in de Main. De glooiende heuvels rondom de stad dragen bij aan de schitterende ligging van Bamberg. Het bekendste bouwwerk in de historische binnenstad is de Romaans-Gotische dom met vier hoge torens, die ver boven de stad uitsteken. In deze kerk bevindt zich ook de mooie sarcofaag van Keizer Hendrik de Tweede en zijn vrouw.

Zondag 5 augustus: Bamberg - Schweinfurt

Schweinfurt staat vanmiddag op het programma. Deze stad heeft de grootste collectie Duitse kunst van de 19e eeuw (Georg Schäfer museum). De reconstructie van de stadsmuur beklemtoont het middeleeuwse aspect.

Maandag 6 augustus: Schweinfurt - Würzburg - Karlstadt

Würzburg wordt omringd door wijnbergen. Deze oude bisschops- en universiteitsstad wordt gezien als een barokke stad met een zuidelijke charme. Architectonische meesterwerken uit verschillende tijdperken liggen idyllisch tussen de wijngaarden. Kunst, cultuur en Frankenwijn hebben een belangrijke plaats in het Würzburgse leven. Een stadswandeling(*) onder leiding van de lokale gids zal u een nog betere indruk geven van deze mooie stad. ‘s Avonds varen we door naar Karlstadt waar we overnachten.

Dinsdag 7 augustus: Karlstadt - Arnhem (bustransfer)

Een prachtige reis is bijna ten einde. Tijdens deze afwisselende reis heeft u de verschillen kunnen ervaren tussen Oostenrijk en Duitsland, Donau en de Main. Ook heeft u het hoogst te passeren punt per schip binnen Europa mogen ervaren. Al met al een onvergetelijke reis waaraan u nog lang zult terugdenken. Vanuit Karlstadt brengen wij u met de bus terug naar uw eindbestemming, Arnhem. We stoppen voor de lunch en onderweg wordt er gezorgd voor een kopje koffie. Aan het begin van de avond verwachten wij in Arnhem te arriveren.

Tijdens deze reis zullen wij af en toe ‘s nachts varen. Zowel dag 1 als dag 12 van deze reis zijn volledige reisdagen per touringcar.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Twee keer lokaal entertainment
  • Incl. buspendel in Bamberg en Nürnberg
  • High Tea
  • Gehele reis live entertainment
  • Farewell Dinner

Da Vinci

De Da Vinci is een schip met veel ruimte voor haar 110 passagiers en heeft een zeer exclusieve uitstraling. Dat ziet u overal in terug. De grote wenteltrap naar het hoofddek wordt onder andere omringd door de receptie, een personenlift en de bibliotheek een gezellig zitje. Verder naar voren vindt u de sfeervolle lounge met een grote bar en dansvloer. Op het hoofddek vindt u het restaurant. Buiten op het zonnedek is er volop ruimte, met onder de overkapping een extra lounge. Overal op het schip heeft u een prachtig uitzicht door de grote ramen. Verder is er aan boord een sauna en een fitnessruimte met moderne fitnessapparaten.

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Deze cruise kan niet worden geboekt

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805