Nederland op z´n mooist! Nieuw

De naam van deze prachtige reis zegt het al: alles wat Nederland zo mooi maakt, pakt u onderweg mee. Van de Waddeneilanden tot de Hollandse Waterlinie en van de prachtige natuurgebieden rond het IJsselmeer tot aan de interessante Hanzesteden. Adembenemend!

Woensdag 16 mei: Arnhem - Zaltbommel

Zoals gewoonlijk vertrekken wij om 09.30 uur uit Arnhem en al spoedig bevinden we ons op de Waal. Vervolgens richten wij de steven op Zaltbommel. In de middag kunt u op uw gemak het centrum bezichtigen.

Donderdag 17 mei: Zaltbommel - Gorinchem - Willemstad

Gorinchem, ooit onderdeel van de Hollandse Waterlinie, is één van de laatste steden met originele vestingwallen. Ook het in de buurt gelegen Slot Loevestein speelde in de geschiedenis een belangrijke rol als middeleeuws tolkasteel en verdedigingsslot. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Willemstad. Met een stadswandeling(*) bezichtigt u de prachtig bewaard gebleven stadswallen en tal van andere monumenten die de stad rijk is.

Vrijdag 18 mei: Willemstad - Schoonhoven

Via onder andere de Noord en de Lek bereiken we Schoonhoven. In dit plaatsje aan de Lek staat de zilversmeedkunst nog steeds centraal. Bewijs hiervan zijn de vele monumentale zilverwerkplaatsen en zilversmidwoningen, alsmede de enige vakschool voor goud- en zilversmid.

Zaterdag 19 mei: Schoonhoven - Zaandam

Zodra we na de lunch onze hoofdstad passeren, bereiken we niet veel later onze bestemming van vandaag, Zaandam. Gelegen in de Zaanstreek dat onder andere bekend is van de Zaanse Schans. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herbeleeft u het Holland van eeuwen terug en ontdekt u de rijke geschiedenis van de Zaanstreek.

Zondag 20 mei: Zaandam - Alkmaar

Al vroeg gooien we de trossen los. Over het Noord-Hollands kanaal komen we tijdens de lunch in Alkmaar aan. In de middag kunt u deelnemen aan een grachtenrondvaart(*) door deze kaasstad.

Maandag 21 mei: Alkmaar - Oudeschild (Texel)

We laten Alkmaar achter ons en maken de oversteek naar het Waddeneiland Texel. Vanuit de haven Oudeschild kunt u tijdens een busrondrit(*) het eiland bezichtigen. Ook een bezoek aan Ecomare is de moeite waard. In het natuurmuseum en de zeehondenopvang komt u van alles te weten over de Wadden en de Noordzee.

Dinsdag 22 mei: Oudeschild (Texel) - Harlingen

Als we de Waddenzee oversteken kunt genieten van het prachtig uitzicht op de Waddeneilanden. En als we geluk hebben komen we onderweg ook nog enkele zeehonden tegen die liggen te rusten op de zandbanken. Rond het middaguur komen we in het Friese Harlingen aan. In de binnenstad staan nog vele mooie panden die het historische karakter van de stad weergeven. De vele straatjes, waar vroeger pakhuizen stonden, verbinden de grachten met elkaar.

Woensdag 23 mei: Harlingen - Franeker - Leeuwarden

Onderweg naar Leeuwarden passeren we prachtige natuurgebieden, dorpen en steden. Nadat we in de ochtend een korte stop in Franeker hebben gemaakt komen we in de loop van de middag in Leeuwarden aan. Deze stad is dit jaar de culturele hoofdstad van Europa.

Donderdag 24 mei: Leeuwarden - Sneek

Het compacte stadscentrum met de grachtengordel van Sneek en de Waterpoort geven de binnenstad een intiem en gezellig karakter. Diverse waterwegen verbinden Sneek met de vele meren en de rest van Friesland. Deze plaats is daarom ook populair bij de watersporters.

Vrijdag 25 mei: Sneek - Deventer

De aan de IJssel gelegen Hanzestad Deventer behoorde vroeger tot één van de bekendste handelssteden van Europa. In de binnenstad treft u nog tal van prachtige monumenten aan die aan deze tijd doen herinneren. Op de laatste avond wordt traditiegetrouw het Captains Dinner geserveerd en aansluitend zorgt een muzikant voor een gezellige avond.

Zaterdag 26 mei: Deventer - Arnhem

Deze prachtige reis door Nederland is bijna ten einde. Om 14.00 uur arriveren wij weer in Arnhem, waar wij afscheid van elkaar nemen.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • High Tea
  • Vier avonden live entertainment
  • Captains Dinner
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Deze cruise kan niet worden geboekt

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805