Het Groene Hart & de Randmeren

Nederland is een waterland. Dat komt helemaal tot uiting in deze onvergetelijke cruise door het Groene Hart en omgeving. Van het Vossemeer en de Randmeren tot aan de plassen rond Gouda en de Rotterdamse haven, de variatie in waterwegen is enorm.

Donderdag: Arnhem - Kampen

Om 09.30 uur vertrekken wij uit Arnhem en het duurt niet lang voordat we op de kronkelige IJssel varen. Onderweg passeren we Hanzesteden als Doesburg, Zutphen en Deventer. Aan het einde van de middag komen we in Kampen aan. Ook Kampen behoort tot één van de Hanzesteden wat duidelijk zichtbaar is in de gezellige binnenstad. De vele historische gebouwen geven de waterrijke geschiedenis van deze Hanzestad weer.

Vrijdag: Kampen - Harderwijk - Zaandam

Zodra we de IJssel verlaten hebben draaien we linksaf het Vossemeer op. Het Randmerengebied is een aaneenschakeling van een groot aantal meren. De verschillende landschappen met polders en oerbossen wisselen elkaar af. Al vroeg leggen we aan in Harderwijk. Door de ideale ligging is deze plaats zeer geliefd bij de watersporters. Ook kunt u heerlijk shoppen of een terrasje pakken in het historische centrum van deze Hanzestad. Via het Gooimeer verlaten we rond lunchtijd de Randmeren en zetten koers naar Zaandam.

Zaterdag: Zaandam - Nieuwe Meersluis

In de ochtend kunt u deelnemen aan een excursie(*) naar de Zaanse Schans. De Zaanse Schans bestaat uit een serie prachtig onderhouden historische Zaanse huizen, bedrijven, molens en het Zaans Museum met het Verkade Paviljoen. Aan het begin van de middag zullen we via het IJ en de Kostverlorenvaart onze route vervolgen. We zullen overnachten bij de Nieuwe Meersluis ten oosten van Schiphol.

Zondag: Nieuwe Meersluis - Gouda

Al snel bevinden we ons in het Groene Hart. In het oer-Hollandse natuurgebied tussen Amsterdam en Rotterdam varen we langs molens, boerderijen en pittoreske dorpjes. Vanaf het schip heeft u een schitterend uitzicht over de laaggelegen polder. Na de lunch arriveren we in Gouda, bekend om zijn kaas en kaasmarkt. Een mooie stadswandeling door het historische centrum en een kopje koffie met een Goudse stroopwafel op één van de terrasjes is zeker een aanrader.

Maandag: Gouda - Gorinchem

Voordat we koers zetten naar Gorinchem maken we eerst nog een mooie rondvaart door de Rotterdamse havens. Eenmaal aangekomen in Gorinchem kunt u de historische binnenstad of het tegenover gelegen slot Loevestein bekijken. Na het diner is er een feestelijke avond met live muziek.

Dinsdag: Gorinchem - Grave

Stroomopwaarts over de Maas varen we naar Grave. De binnenstad herbergt vele kleine pleinen met monumentale panden en resten van de verdedigingswerken uit verschillende oorlogen. ‘s Avonds zal de kapitein u uitnodigen voor het Captains Dinner.

Woensdag: Grave - Arnhem

Deze veelzijdige reis is bijna ten einde. Rond het middaguur komt onze thuishaven in zicht waar we om 14.00 uur zullen ontschepen. We zijn er zeker van dat u nog vaak terug zult denken aan al het moois dat wij u tijdens deze gevarieerde reis hebben laten zien.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén avond met live entertainment
  • Captains Dinner
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805