De hoogtepunten van de Rijn & Moezel Bernkastel & Mainz Nieuw

Tijdens deze prachtige reis wordt u meegenomen naar de schoonheid in de omgeving van de Rijn en Moezel. Kijk onder meer uit op de veranderende heuvelachtige landschappen langs de Rijn en het gebied rondom wijngaard Schwarze Katz bij Zell aan de Moezel. Grote steden als Keulen en Düsseldorf worden afgewisseld met kleine idyllische stadjes als Rüdesheim en Boppard. Geniet van de Duitse sfeer en vaar onder meer met ons mee over wat bekendstaat als het romantische deel van de Rijn en de sprookjesachtige Moezel.

Maandag 9 juli: Arnhem - Krefeld

De inscheping van deze nieuwe reis geschiedt zoals gewoonlijk in Arnhem. Om 09.30 uur vertrekken we uit Arnhem en varen door het Ruhrgebied richting Krefeld. Hier zullen we in het begin van de avond arriveren zodat u nog in de gelegenheid bent om een avondwandeling te maken.

Dinsdag 10 juli : Krefeld - Keulen

Al vroeg gooien we de trossen los zodat we op tijd in Keulen aankomen. Tijdens een stadsrondrit(*) krijgt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Keulen te zien. Later op de middag heeft u nog voldoende tijd om de Dom te bezichtigen of te wandelen door de winkelstraten in de Altstadt van Keulen.

Woensdag 11 juli: Keulen - Andernach - Winningen

Aan het einde van de ochtend zien we de omgeving langzaam heuvelachtiger worden en verschijnen de eerste bergen van het Siebengebirge. Tijdens de lunch meren we aan in Andernach waar we tot het begin van de avond verblijven. We vervolgen onze reis en bij Koblenz draaien we bij de Deutsche Eck de Moezel op. Bij Winningen meren we aan voor de overnachting.

Donderdag 12 juli: Winningen - Zell

Vandaag is het volop genieten van het Moezeldal. In de loop van de middag komen we in Zell aan. Het Moezelstadje is idyllisch gelegen aan één van de mooiste en grootste meanders van de Moezel, de Zeller Hamm. De wijnliefhebbers denken bij Zell direct aan de wijngaard Schwarze Katz. Een zwarte kat is dan ook als monument terug te vinden op het marktplein van het wijnstadje.

Vrijdag 13 juli: Zell - Bernkastel

Ook Bernkastel staat bekend om de Moezelwijn. De karakteristieke vakwerkhuisjes in het centrum geven het plaatsje een gemoedelijke sfeer. Met een rondrit(*) door Bernkastel en omgeving krijgt u een goed beeld van deze historische plaats.

Zaterdag 14 juli: Bernkastel - Traben-Trarbach

Na het ontbijt staan de bussen klaar voor de gratis dagexcursie naar Saarburg en Saarlouis. Twee pittoreske plaatsen gelegen aan de Saar, een zijrivier van de Moezel. Tijdens het diner vervolgen we onze reis naar Traben-Trarbach. Het symbool van de stad is de Brückentor, een poort van fraai beeldhouwwerk aan het begin van de Moezelbrug.

Zondag 15 juli: Traben-Trarbach - Cochem

Een bezoek aan Cochem mag bij een Moezelreis zeker niet ontbreken. Het gezellige marktplein met vakwerkhuizen en kleine winkeltjes geven de binnenstad een romantische sfeer. Aan boord kunt u zich opgeven voor een excursie naar de Reichsburg(*). Vanaf deze hoog gelegen burcht heeft u een mooi uitzicht op Cochem en het Moezeldal.

Maandag 16 juli: Cochem - Boppard

In de ochtend bevinden we ons nog op de rustige Moezel tot Koblenz. Hier komen we weer op het gedeelte van de Rijn dat ook wel de romantische Rijn genoemd wordt. Op de beboste heuvels staat vaak een ruïne of een prachtige burcht. Zoals bij Koblenz de Burcht Ehrenbreitstein. Rond de lunch meren we aan in Boppard. Een plaats in de wijnbouwstreek Bopparder Hamm, een gebied met meer dan 75 ha wijngaarden.

Dinsdag 17 juli: Boppard - Rüdesheim

Onderweg naar Rüdesheim passeren we in de ochtend de Loreley. Nadat we deze hoge legendarische rots gepasseerd zijn, duurt het niet lang meer voor we in Rüdesheim aankomen. Dit beroemde wijnstadje staat bekend om de vele wijnlokalen, historische vakwerkhuizen en de Drosselgasse. In deze smalle steeg kunt u in één van de gezellige Weinstuben genieten van een heerlijke Riesling uit de streek.

Woensdag 18 juli: Rüdesheim - Mainz

Rond het middaguur arriveren we in Mainz. Hier treft u in de binnenstad vele historische gebouwen en monumenten aan. Het oudste en bekendste bouwwerk is de Dom van Mainz, een romaanse, uit rode zandsteen opgetrokken, kathedraal.

Donderdag 19 juli: Mainz - Koblenz

Onderweg naar Koblenz geniet u nogmaals van een prachtig panorama. Het gezellige Koblenz, gelegen aan zowel de Rijn als de Moezel, zal u met zijn knusse winkelstraten en terrassen zeer zeker goed bevallen. De ‘Deutsche Eck’ met het standbeeld van Keizer Wilhelm I, of de hoog gelegen vesting Ehrenbreitstein zijn slechts enkele bezienswaardigheden die Koblenz te bieden heeft.

Vrijdag 20 juli: Koblenz - Düsseldorf

In de loop van de middag komen we in Düsseldorf aan. In de Altstadt, ook wel gezien als het kloppend hart van Düsseldorf, vindt u veel musea, winkelstraten en uitgaansgelegenheden. Aan boord kunt u zich opgeven voor een stadsrondrit(*). Hiermee krijgt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Düsseldorf te zien. Vanavond is er rond 22:30 uur een vuurwerkspektakel.

Zaterdag 21 juli: Düsseldorf - Arnhem

Rond 14.00 uur komt de thuishaven Arnhem in zicht. Hier nemen wij afscheid van u en wensen u een goede thuisreis.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Dagexcursie Saarburg & Saarlouis inbegrepen
  • Vier avonden live entertainment
  • Captains Dinner
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is al vertrokken

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805