Bloemencruise vanaf Rotterdam

Centraal in deze kleurrijke cruise staat een bezoek aan de Keukenhof. De miljoenen bloemen in bijna net zoveel kleuren zijn een lust voor het oog. Later tijdens deze reis door Nederland varen we naar Texel en Harlingen. Via het IJsselmeer en het Zilverstadje Schoonhoven komen we weer in de havenstad Rotterdam aan.

Woensdag 15 april: Rotterdam - Gouda

Vanaf 16.00 uur verwelkomen wij u aan boord in Rotterdam. Zodra iedereen aan boord is gooien we de trossen los en zetten we koers naar Gouda. Na het diner kunt u nog een wandeling maken in de binnenstad.

Donderdag 16 april: Gouda - Nieuwe Meersluis - Zaandam

Deze ochtend blijven we in Gouda liggen. In de binnenstad staat op het marktplein het prachtige stadshuis. Hier vindt in de zomer de kaasmarkt plaats. Ook staat Gouda bekend om zijn kaarsen en heerlijke stroopwafels. In de middag varen we dwars door de prachtige natuur van het Groene Hart. Na een oponthoud van enkele uren bij de Nieuwe Meersluis varen we vannacht in konvooi door Amsterdam en vervolgen onze weg naar Zaandam waar we halverwege de nacht zullen afmeren.

Vrijdag 17 april: Zaandam - Enkhuizen

Na het ontbijt staan de bussen klaar voor een excursie naar de Keukenhof(*). De bloementuinen in de Keukenhof zijn een heus lentefeest; met 7 miljoen bolbloemen op 32 hectare wordt het hele park beheerst door fantastische geuren en kleuren. Langs en door de prachtig aangelegde tuinen en waterpartijen kunt u heerlijk wandelen en genieten van de schitterende bloemenpracht. Zodra de deelnemers van de excursie weer terug aan boord zijn varen we verder naar Enkhuizen. De vestingwallen in het vissersplaatsje die uit de 17e eeuw dateren zijn goed bewaard gebleven. De Drommedaris is de zuidelijke toegangspoort van de stad Enkhuizen en is het bekendste gebouw.

Zaterdag 18 april: Enkhuizen - Oudeschild (Texel)

We volgende de IJsselmeerkust naar het noorden en via Den Oever steken we de Waddenzee over naar Texel waar we na de lunch in Oudeschild aankomen. Hier vindt u het maritiem museum Kaap Skil. In dit openlucht museum vertellen strandjutters hun verhalen en leert u veel over de geschiedenis van het vissersplaatsje Oudeschild en Texel.

Zondag 19 april: Oudeschild (Texel) - Harlingen - Makkum

Al vroeg steken we weer de Waddenzee over naar Harlingen. Met wat geluk zien we onderweg wel enkele zeehonden op een zandbank rusten. Tijdens de lunch arriveren we in het Friese Harlingen. Door de gunstige ligging aan zee, groeide Harlingen uit tot een belangrijke havenstad. De prachtig gerestaureerde pakhuizen aan de havens getuigen nog steeds van de handel met exotische landen. Aan het einde van de middag vervolgen we onze reis naar Makkum waar we gaan overnachten.

Maandag 20 april: Makkum - Hoorn

In de ochtend vervolgen we onze reis naar Hoorn. Een leuke winkelstad met een sfeervol centrum. De levendige haven herbergt veel bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden. Hier ligt ook een replica van het VOC schip de Halve Maen. In het nabijgelegen museum kunt u van alles zien en te weten komen over de ontdekkingsreizen en het leven aan boord.

Dinsdag 21 april: Hoorn - Schoonhoven

Nog voor het ontbijt gooien we de trossen los en varen we naar Schoonhoven. In dit plaatsje aan de Lek staat de zilversmeedkunst nog steeds centraal. Bewijs hiervan zijn de vele monumentale zilverwerkplaatsen en zilversmid-woningen, alsmede de enige vakschool voor goud- en zilversmid.

Woensdag 22 april: Schoonhoven - Rotterdam

De laatste dag van deze kleurrijke en interessante reis is alweer aangebroken. We meren om ca. 10.00 uur aan in Rotterdam en dan is het weer tijd om afscheid van u te nemen.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Twee avonden live entertainment
  • Captains Dinner
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805