Corona-virus UPDATE 25-03-2020 12:00 uur

Feenstra annuleert alle riviercruises met vertrek t/m 1 mei.

Afgelopen maandag, 23 maart, zijn door de regering de maatregelen met betrekking tot de bestrijding van de verspreiding van het Coronavirus flink verscherpt. Het spreekt voor zich dat Feenstra Rijn Lijn daar ook zijn verantwoording in moet nemen.

Als gevolg van de nieuwe en opeenvolgende maatregelen van zowel de lokale als internationale autoriteiten hebben wij moeten besluiten om alle riviercruises met vertrek tot en met 1 mei te annuleren. Voor vertrekken na 1 mei 2020 wachten we berichtgeving van officiële instanties af.

Wij begrijpen dat het afzeggen van de reis een teleurstelling is voor een ieder die uitkeek naar zijn of haar vakantie, maar in deze uitzonderlijke tijden is uw en onze gezondheid het allerbelangrijkste. Wij rekenen hoe dan ook op uw begrip!

Wat kunt u van ons verwachten?
Wij zijn momenteel alle gedupeerde klanten via mail en telefoon aan het informeren dat we hun vakantie moeten annuleren. Dit betekent overigens niet dat zij hun geld kwijt zijn! Wij laten u z.s.m. weten hoe e.e.a. administratief zal worden afgehandeld.

Wij vragen uw begrip voor het feit dat onze reserveringsafdeling overbelast is. Dus indien niet strikt noodzakelijk verzoeken wij u vriendelijk ons niet te bellen en te wachten op onze berichtgeving. Dit kan door de hoeveelheid reizen die geannuleerd worden enige tijd duren.

Duur van de maatregel:
Ook wij kunnen niet voorspellen of de door de overheid genomen maatregelen effectief zullen zijn. Het is nu nog de vraag of de reizen met vertrek ná 1 mei zonder problemen kunnen worden uitgevoerd. Voorlopig gaan wij er van uit dat dit wel het geval is. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen rondom het Coronavirus nauwgezet volgen en u kunt er van op aan dat wij adequaat zullen reageren indien hiertoe gegronde redenen zijn. Op de website van de Rijksoverheid vindt u een overzicht van de huidige maatregelen en de duur hiervan.

Nogmaals, wij nemen contact op met u of uw reisbureau:
Wij zullen eenieder die een reis geboekt heeft in de getroffen periode contacteren. Wij verzoeken u vriendelijk ons niet langer zelf te benaderen. Ook vragen wij uw begrip voor het feit dat wij nog geen uitspraak kunnen doen over reizen die later in het seizoen plaats vinden. Wij hopen van harte dat u goed voor uzelf en elkaar zorgt en dat we u op een later moment weer aan boord te mogen begroeten.

Versoepelde voorwaarden restantbetaling:
Velen van u nemen contact met ons op met de vraag of ze in deze onzekere tijden hun restantbetaling dienen over te maken. Hoewel de huidige situatie u niet ontslaat van uw betalingsverplichting vragen onzekere tijden wel om een versoepeling van de voorwaarden. Om die reden passen wij tijdelijk onze termijn voor de restantbetaling aan van 6 weken naar 3 weken voor vertrek.

Niet rechtstreeks bij Feenstra geboekt?
Heeft u niet rechtstreeks bij Feenstra geboekt, maar bij een reisbureau of zelfstandig reisagent en heeft u vragen. Neem dan contact op met de partij waar u uw reis heeft geboekt. Voorwaarden aangaande de betaling en omboeken kunnen in dat geval afwijken van bovenstaande.

Wij houden u van verdere ontwikkelingen op de hoogte,

Blijf gezond en let op elkaar!

Directie en medewerkers

FEENSTRA RIJN LIJN B.V.