8-Landencruise van Passau naar de Donaudelta nu met 50% korting!

Donaucruise naar de Zwarte Zee met 50% korting en gratis hotelovernachting.

De luxe Antonio Bellucci is gedurende het seizoen exclusief verhuurd aan Thurgau Travel in Zwitserland. Deze ervaren reisorganisator heeft op zijn Donaucruise van Passau naar de Zwarte Zee nog een aantal plaatsen over en heeft ons gevraagd om deze reis namens hem voor een speciale prijs op de Nederlandse markt aan te bieden. Thurgau Travel is in dit geval verantwoordelijk voor de uitvoering van de reis. Indien u wilt boeken voor deze reis dan kunt u ons, Feenstra Rijn Lijn, dat laten weten. De verdere correspondentie en afhandeling geschiedt via Thurgau Travel. Wel van belang is om vooraf te weten dat alle correspondentie en de reisbegeleiding aan boord geschiedt in de Duitse taal.

Onderweg passeren wij o.a. Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Bulgarije, Servië en Roemenië. Het is een behoorlijke afstand die vanuit Passau tot de Zwarte Zee moet worden afgelegd, dus er wordt tijdens deze reis veel gevaren. U kunt er echter op rekenen dat de onderlinge verschillen in cultuur van de diverse landen en het adembenemende panorama ervoor zorgen dat u van de eerste tot de laatste minuut zult genieten van deze unieke cruise over de Blauwe Donau.

Deze reis naar de Donaudelta wordt georganiseerd door een Zwitserse collega. Daar het merendeel van de gasten uit Zwitserland komt is de verzorging gebaseerd op Zwitserse gebruiken, zo wordt er bijvoorbeeld twee keer per dag een warme maaltijd geserveerd. Ook de voertaal aan boord en de begeleiding van de excursies is in de Duitse taal. Deze reis is inclusief een bus transfer vanuit Arnhem welke op de heenweg wordt gecombineerd met een hotelovernachting in Zuid-Duitsland.

Donderdag 15 juni: Arnhem - Wirges -Zuid-Duitsland (bustransfer)

Vanuit Arnhem vertrekt om 09.30 uur de touringcar om u naar Passau te brengen. De eerste nacht zult u in een comfortabel hotel in Zuid-Duitsland doorbrengen. Onderweg is er uiteraard een kopje koffie en wordt er gestopt voor de lunch. Het diner gebruikt u in het hotel.

Vrijdag 16 juni: Zuid-Duitsland - Lindau - Wenen

Na een heerlijk ontbijt rijdt de bus verder naar Passau waar de prachtige Antonio Bellucci al in het stadsdeel Lindau op u ligt te wachten. Na een hartelijk ‘welkom aan boord’ wordt u een lunchbuffet aangeboden in de salon. De Zwitserse gasten zullen pas in de loop van de middag per bus arriveren dus u heeft vanmiddag nog de tijd om een kijkje te gaan nemen in de ‘Altstadt’. Aan het einde van de middag zet het schip koers naar  Wenen.

Budapest

Zaterdag 17 juni: Wenen - Ordas

’s Ochtends geniet u van het prachtige panorama in de romantische Wachau. Dit is met recht één van de mooiste wijngebieden van Europa. Na de lunch meert het schop af in de  Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De imposante binnenstad staat bekend om de vele paleizen en de klassieke monumentale gebouwen. U kunt zich opgeven voor een interessante stadsrondrit(*). Deze tour voert o.a. langs Schönbrunn en de Stephansdom. Tijdens het diner wordt het anker gelicht en wordt de gehele nacht doorgevaren naar Ordas.

Zondag 18 juni: Ordas - Belgrado

Onderweg naar Hongarije bent u inmiddels Slowakije gepasseerd. In Boedapest zorgen het Parlementsgebouw en de bekende Kettenbrücke voor een prachtig tafereel. Op de terugweg heeft u nog volop de tijd om deze prachtige stad te bezichtigen. Halverwege de middag meert de Antonio Bellucci af in het Hongaarse dorp Ordas. Tijdens een rondrit(*) door de Puszta ziet u hier meer van het mooie landschap en de Hongaarse ruiterkunst. Aan het begin van de avond zetten het schip koers naar Belgrado.

Maandag 19 juni: Belgrado - Giurgiu

Na de lunch arriveert u in Belgrado. Deze stad kent een rijke geschiedenis en dit komt tijdens de stadsrondrit(*) goed tot uiting. De burcht van Belgrado is het belangrijkste symbool van de stad en ligt op een heuvel uitkijkend op het kruispunt van de rivieren de Donau en Sava.

Dinsdag 20 juni: Varen door de ‘IJzeren Poort’

Vandaag vaart u door het kloofdal de ‘IJzeren Poort’. Dit prachtige natuurfenomeen is de grens tussen het zuiden van Servië en het noorden van Roemenië en het is qua natuurschoon één van de hoogtepunten van deze reis. U bent de gehele dag en nacht onderweg. Aan boord zal er alles aan gedaan worden om u tijdens deze lange vaart heerlijk in de watten te leggen. Dus u kunt vandaag heerlijk ontspannen en volop  genieten.

Woensdag 21 juni: Giurgiu - Tulcea / Donaudelta

In de ochtend is er een korte stop in Giurgiu. Hier staan de bussen klaar voor een excursie* naar Boekarest. Door de Franse invloed wordt deze stad ook wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. Hier vindt u talrijke imposante bouwwerken zoals het paleis en de Roemeense ‘Arc de Triomphe’. Ondertussen vaart het schip door naar Fetesti, waar de deelnemers van de excursie weer aan boord komen. Vervolgens zet het schip koers naar het in de Donaudelta gelegen Tulcea.

Donderdag 22 juni: Tulcea / Donaudelta

In de Donaudelta wordt u omringd door een schitterend natuurgebied. Alleen met een klein schip kan men het labyrint van deze uitgestrekte rivierdelta bevaren. Aan boord wordt u deze kans in de vorm van een excursie(*) geboden. De buitengewoon  afwisselende flora en fauna in deze streek biedt aan meer dan 300 vogelsoorten een broed- en rustplaats. Inmiddels is het verste punt bereikt van deze riviercruise. Tijdens de lunch wordt de steven gekeerd.

Vrijdag 23 juni: Donaudelta - Rousse

Rond de middag komt u aan in het Bulgaarse Rousse. Deze stad wordt ook wel het ‘Kleine Wenen’ genoemd, vanwege de klassieke architectuur van de vele prachtige gebouwen in de binnenstad. Hier kunt u deelnemen aan een stadsrondrit(*). Aan het eind van de middag begint het schip aan de lange tocht naar Novi Sad.

Zaterdag 24 juni: Varen door de ‘IJzeren Poort’

Opnieuw geniet u van het imposante natuurgebied, de ‘IJzeren Poort’. Terwijl u geniet van het prachtige panorama beseft u wat een heerlijkheid het is om op zo’n mooi schip te vertoeven en daar zo te worden verwend.

Zondag 25 juni: Novi Sad - Mohács

Vanmiddag arriveert u dan eindelijk in Novi Sad. Kenmerkend voor deze stad is het Petrovaradin Fort. Tijdens de excursie(*) naar dit fort heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Terwijl u geniet van het diner, heeft de kapitein alweer plaats genomen in zijn stuurhut en brengt u richting Mohács.

Maandag 26 juni: Mohács - Boedapest

Na het ontbijt stopt het schip in de grensplaats Mohács. Vanuit hier kunt u deelnemen aan de excursie(*) naar één van de oudste steden van Hongarije, Pécs. Deze stad heeft een mediterraan aandoende sfeer en herbergt opvallend veel Turkse bouwwerken. Nog voor het diner zetten het schip koers naar Boedapest.

Dinsdag 27 juni: Boedapest - Bratislava

‘s Morgens beleeft u de onvergetelijke ‘intocht’ in Boedapest. Deze topbestemming is gelegen aan weerszijden van de rivier. Aan de westkant het heuvelachtige Boeda, met het Vissersbastion. Aan de oostkant het vlakke Pest, met het beroemde Parlementsgebouw. Er is tijd genoeg om zelf het nabijgelegen centrum van Pest in te gaan. Maar het meeste van Boedapest ziet u wanneer u deelneemt aan de stadsrondrit(*) die u de interessantste stukjes van deze wereldstad laat zien.

Iron Gate Shutterstock 154329380

Woensdag 28 juni: Bratislava - Krems

De aankomst in Bratislava is net na de lunch. Ook hier wordt een stadsrondgang(*)  georganiseerd. Het centrum van Bratislava bevindt zich vlakbij het schip. Hier kunt u genieten van de barokke gebouwen, of winkelen in het aan de overkant van de Donau gelegen winkelcentrum. De hoog boven de stad gelegen burcht, ’Bratislavsky Hrad’ biedt een adembenemend uitzicht over Slowakije, Hongarije en Oostenrijk.

Donderdag 29 juni: Krems - Passau (Lindau)

Er is de hele nacht doorgevaren en vroeg in de ochtend komt u aan in Krems. De fantastische busrondrit(*) voert u door de romantische streek de Wachau. Onderweg bezichtigt u het hoog boven Melk gelegen Benedictijnenklooster. Na afloop van de rondleiding is er nog een wijnproeverij(*) in de Stiftskelder van het klooster.

Vrijdag 30 juni: Passau (Lindau) - Arnhem (bustransfer)

Na het ontbijt staan de touringcars gereed om u weer naar Nederland te brengen. De lunch nuttigt u in de omgeving van Weibersbrunn en voor een kopje koffie onderweg wordt uiteraard ook gezorgd. Tegen het eind van de middag arriveert u geheel voldaan weer in Arnhem. 

  • Welkomstdrankje
  • Duitstalige reisleiding
  • Diverse excursiemogelijkheden (De begeleiding zal in het Duits zijn)
  • De gehele reis livemuziek
  • Galadiner halverwege de reis
  • High Wine
  • High Tea
  • Captains Dinner

Antonio Bellucci - 16 daagse Donaudelta - vertrek 15 juni 2017

Caravaggio-dek

Standaard 2-p hut                   van € 2.797 voor € 1.390 p.p.

Da Vinci-dek
Standaard 2p-hut achterin     van € 3.545 voor € 1.790 p.p.
Standaard 2p-hut                    van € 3.732 voor € 1.870 p.p.

Bellucci-dek
Standaard 2p-hut                    van € 4.012 voor € 1.990 p.p.

Ga voor meer informatie naar de website van Thurgau Travel

U kunt ook uw excursiepakket al bijboeken, de kosten hiervoor bedragen:

Standaard pakket CHF 340,00
Donaudelta met kleinere bootjes CHF 40,00 = volgeboekt!
Zwarte Zee CHF 55,00

Bel ons op 026-445 2805 om u op te geven voor deze reis!

Bratislava