home > Over de Rijn en Moezel naar Cochem > reisomschrijving
Reisomschrijving Scheepsinformatie Beschikbaarheid en prijzen

Over de Rijn en Moezel naar Cochem (6 dgn.)


Maandag: Arnhem - Düsseldorf

Om 09.30 uur laten we Arnhem achter ons en na een korte stop om 11.00 uur in Lobith-Tolkamer, passeren we al snel de Duitse grens. Op de eerste dag van deze bijzondere reis varen we naar Düsseldorf.

Dinsdag: Düsseldorf - Bonn - Andernach

Al vroeg varen we weg uit Düsseldorf. Bij Keulen passeren we de grootste kathedraal van Duitsland. De 157 meter hoge torens zijn reeds van verre te zien. Na de lunch meren wij af in Bonn, de geboortestad van Beethoven. U heeft tot het einde van de middag om de stad te bezichtigen. Tijdens de reis naar Andernach verrijzen de uitlopers van het machtige Zevengebergte aan de horizon. Voordat wij in Andernach arriveren kunt u nog meedoen aan een gezellige bingo avond.

Woensdag: Andernach - Cochem/Alken

Wij zijn al voor het ontbijt vertrokken en na het ronden van de ´Deutsche Eck´ zien we het Moezeldal. Na de drukte op de Rijn wordt u in het prachtige Moezeldal als het ware overvallen door een serene rust. De steile met wijngaarden bedekte hellingen aan weerszijden van de rivier zorgen voor een onvergetelijke dag. In Cochem heeft u vanaf de hoog gelegen ´Reichsburg´ een prachtig uitzicht over het rivierdal. Cochem is een toeristenplaats bij uitstek en in het drukke centrum is dan ook van alles te beleven. De Salvinia vaart aan het einde van de middag naar het liefelijke plaatsje Alken. Onderweg geniet u van het heerlijke Captains Dinner. De Azolla overnacht in Cochem.

Donderdag: Cochem/Alken - Remagen - Keulen

De burcht ´Thurant´ aan stuurboordzijde, domineert het schitterende panorama. ´s Middags kunt u vanuit Alken deelnemen aan een interessante busexcursie door de omgeving. Het schip vaart ondertussen verder naar het aan de Rijn gelegen stadje Remagen. De ´Apollinariskirche´ boven het stadje is ontworpen door dezelfde architect als van de Keulse Dom. De prachtige villa´s langs de Rijn geven Remagen een voorname aanblik. In Remagen komen de passagiers die hebben deelgenomen aan de excursie weer aan boord. Tijdens het diner varen wij verder naar Keulen.

Vrijdag: Keulen - Emmerich

´s Morgens heeft u de tijd om de bekende kathedraal te bezoeken of een wandeling te maken door de nabijgelegen ´Altstadt´. Terwijl u geniet van de lunch varen we verder naar het noorden. Vandaag overnachten we in het grensstadje Emmerich.

Zaterdag: Emmerich - Arnhem

Voordat wij aan de reis naar Arnhem beginnen is er nog gelegenheid om het centrum van Emmerich te verkennen. In deze levendige plaats vindt u niet ver van het schip een leuke winkelpromenade. Om 12.00 uur vertrekken wij naar Arnhem waar wij om 14.00 uur weer afscheid van u nemen.

De reis wordt uitgevoerd door: Salvinia

Bekijk beschikbaarheid en prijzen >>

Prijzen en boeken

Bekijk beschikbaarheid >>
v.a.
€485,-

Foto's

 
Slideshow >>

Huttenplan

 

Vaarroute 6 daagse cruise Over de Rijn en Moezel naar Cochem

 

Bij deze cruise bieden wij u:

  • Welkomstdrankje
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén avond met livemuziek
  • Captains Dinner